Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Blok expertů (téma B) (ZUR318)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZUR318 - Blok expertů (téma B), Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Žurnalistika podle týdeníku Respekt

Osnova

Kurz Žurnalistika podle týdeníku Respekt se bude věnovat otázkám spojeným se vznikem textů v tomto prestižním periodiku a v médiích obecně. Jak článek vzniká? Jak editovat texty? Jaké etické otázky budete při práci novináře muset řešit? apod. Studenti dostanou detailní přístup k jednotlivým kauzám Respektu s vysvětlením proč se rozhodl publikovat či nepublikovat vybrané články. Absolventi kurzu budou schopni základního srovnání s podobnými časopisy v zahraničí, pochopí (na konkrétních příkladech) specifika žánru, kterému se stále častěji říká 'Long-Form Journalism’.Kurz má smysl pouze tehdy, když se do něj studenti aktivně zapojí, měli by navrhovat vlastní řešení, alternativní pohledy apod. Výstupem z kurzu bude individuálně zpracovaný úkol dle pokynů lektora - šéfredaktora Erik Taberyho.

Požadavky

SOUHLASSOUHLASDeadline pro přihlášku v podobě MOTIVAČNÍHO DOPISU: 13. únor na adresu pavelsedlacek@mail.muni.cz. Vybraní uchazeči obdrží před začátkem výuky emailovou informaci od Mgr. Pavla Sedláčka nebo přímo z redakce týdeníku Respekt.

Garant

prof. PhDr. Jiří Pavelka, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Sedláček