Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nová média a politika (ZUR392)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZUR392 - Nová média a politika, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty s poměrně mladou oblastí výzkumu nových médií a politiky. Studentům budou představeny jednotlivé dílčí oblasti, přístupy k nim, základní teorie a dosavadní stav zkoumání. Účastníci by si tak během kurzu měli osvojit základní terminologii a přístupy a na konci by měli být schopni napsat vlastní závěrečnou práci, v níž budou vycházet ze získaných vědomostí a v níž budou kriticky zpracovávat některé z odpřednášených témat nebo jeho částí.

Osnova

Nová média a politika: studia a vymezení, přístupy a vývojNová média a demokracie: e-demokracie, veřejný prostorNová média a politická komunikace: transformace politické komunikace, politické kampaně a nová médiaNová média a politická participace: online a offline participace, slactivismus/kliktivismusNová média a aktivismus: sociální hnutí, občanský aktivismus, kyberaktivismus

Garant

prof. PhDr. David Šmahel, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alena MackováRNDr. Jaromír Plhák, Ph.D.