Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Léčebná rehabilitace v chirurgii, traumatologii a ortopedii - cvičení (BFLT0453c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BFLT0453c - Léčebná rehabilitace v chirurgii, traumatologii a ortopedii - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student zná základy léčebné rehabilitace u chirurgických, traumatologických a ortopedických diagnóz s praxí na příslušných lůžkách odborných klinik.

Osnova

1) LTV techniky užívané v chirurgii, ortopedii a traumatologii2) LTV po hrudních a břišních operacích3) LTV u reumatických chorob4) LTV po amputacích na končetinách5) LTV v traumat. pletence ramenního, Sudeckův sy.6) LTV po úrazech loketního kloubu, předloktí a ruky7) LTV po úrazech kolenního kloubu, bérce a nohy8) LTV po úrazech kyčelního kloubu, pánve a páteře9) LTV u vrozených vad (pes equinovarus, dyslasie kyčlí)10) LTV u zánětů pohybového systému, sy. bolestivého ramene11) LTV u získaných vad statických (skoliosy, plochá noha)12) LTV u metabolických a nádorových postižení pohyb.systému13) Mikrotraumata, entesopathie a jejich rhb léčba14) Rhb problematika arthrozy (alloplastiky)15) LTV u vetebrogenních algických sy.

Literatura

ROCK, C.M - KRNEGER, S.P. Agisticko-excentrické kontrakční postupy k ovlivnění funkčních poruch pohybového systému. Brno : CERM, 2000. ISBN 3-905407-01-9

Požadavky

BFLT0352p LTV a spec.t. ve vnitř.l-před.

Garant

prof. MUDr. Jarmila Siegelová, DrSc.

Vyučující

Bc. Andrea FührerováMgr. Veronika MrkvicováMgr. Petra PalanováMgr. Alena SedlákováMarta HálováMarie KlimešováMarcela KorbičkováMarie Penčikovová