Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Protetika a ortetika - přednáška (BFPO061p)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BFPO061p - Protetika a ortetika - přednáška, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student zná teoretické základy protetiky a ortetiky, která je lékařsko-technický obor, zabývající se způsobem náhrady ztracených funkcí a částí těla technickými prostředky. Posluchači se seznamují s protézami, které nahrazují ztracené částí těla a současně některé funkce těchto ztracených částí těle. Cílem předmětu je naučit fyzioterapeuta zásadám správného používání protetických a ortetických pomůcek. Fyzioterapeut edukuje pacienty pro používání a manipulaci s pomůckami.

Osnova

Ortopedická protetika, dělníBiomechanikaProtetometrieProtetikaOrtetikaEpitetikaKalceotikaAdiuvantika

Literatura

HADRABA, Ivan. Ortopedická protetika. 1. vyd. Praha: Karolinum, 2006. ISBN 80-246-1296-8. infoVOTAVA, Jiří. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. 1. vyd. Praha: Karolinum, 2005. 207 s. ISBN 80-246-0708-5. infoEIS, Emil a František [lékař] KŘIVÁNEK. Ortopedie, traumatologie a ortopedická protetika : ... učebnice pro střední zdravotnické školy, obor rehabilitačních pracovníků. Praha: Avicenum, 1972. infoEIS, Emil a František KŘIVÁNEK. Ortopedie, traumatologie a ortopedická protetika : [učebnice pro střední zdravotnické školy, obor rehabilitačních pracovníků]. 2. dopl. vyd. Praha: Avicenum, 1972. 382 s. : i. info

Požadavky

BFOR041 Ortopedie && BFCH031 Chirurgie

Garant

prof. MUDr. Martin Krbec, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Ivan Müller, CSc.