Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe III (BHOP0363x)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BHOP0363x - Odborná praxe III, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen motivovat pacienta k ústní hygieně, vysvětlit vhodnou techniku čištění zubů, provést profesionální hygienu.

Osnova

1. Výchova s instruktáž pacientů k pravidelné a systematicképreventivní péči o ústní hygienu,2. Stanovení úrovně individuální hygieny, měření indexů3. Nácvik postupů a technik ústní hygieny a kontrola jejichúčinnosti4. Kolektivní zdravotně-výchovná činnost zaměřená na prevencizubního kazu, parodontopatií,ortodontických anomálií a naracionální výživu.13. Provádění v rozsahu určeném zubním lékařem vstupní akontrolní vyšetření ústní dutiny včetně získání anamnézy,zhodnocení stavu parodontu a měkkých tkání, orientačníhozhodnocení stavu chrupu a jeho kazivosti,14. Provádění otisků chrupu,15. Odstraňování zubního plaku a kamene z mezizubních asupragingiválních prostorů, leštění povrchu zubůprofylaktickými materiály.

Literatura

povinná literaturaKOVAĽOVÁ, Eva. Orálna hygiena II., III. Prešov: Akcent, 2010. ISBN 9788089295241. infoneurčenoKOVAĽOVÁ, Eva. Orálna hygiena I. Prešov: Akcent, 2006. ISBN 8096941933. info

Požadavky

BHOP0262x Odborná praxe II

Garant

doc. MUDr. Lenka Roubalíková, Ph.D.

Vyučující

Bc. Beatrice BogarováDana Coufalovádoc. MUDr. Lenka Roubalíková, Ph.D.