Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie - přednáška (BKPL031p)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BKPL031p - Psychologie - přednáška, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento předmět seznamuje posluchače se základy sociální psychologie, problémy spojenými s poskytováním služeb ve zdravotnictví a psychologií obchodu. Tyto problémy řeší s cílem poukázat na význam získaných poznatků pro odbornou práci během praxe v oboru.

Osnova

Část I. Sociální psychologiePředmět, typy a metody psychologie a sociální psychologie. Sociální interakce, evoluce a kultura. Socializace, sociální učení. Sociální kognice. Motivace. Komunikace. Osobnost v sociální psychologii. Sociální skupiny. Skupinová atmosféra. Asertivita.Část II: Poskytování služeb ve zdravotnictví.Osobnost zdravotníka a pacienta. Psychologický přístup k nemocnému. Zdravotnické prostředí. Sdělování nepříznivých zpráv v různých oborech ve zdravotnictví.Extrémně špatné zprávy v různých oborech zdravotnictví. Ordinace různých typů lékařů a poradců. Různé typy pacientů – hospitalizovaných i ambulantních.Část III. Psychologie služeb a obchodu.Psychologie trhu a obchodní činnosti. Trh a spotřební chování. Typologie spotřebitele. Homo coemens. Osobnost poradce a obchodníka. Psychologie propagace a reklamy.Psychologie zboží a módy.

Literatura

NAKONEČNÝ, Milan. Sociální psychologie. Vyd. 2., rozš. a přeprac. Praha: Academia, 2009. 498 s. ISBN 978-80-200-1679-9. infoTRPIŠOVSKÁ, Dobromila a Marie VACÍNOVÁ. Sociální psychologie :vybraná témata. Vyd. 1. Praha: Univerzita Jana Amose Komenského Praha, 2007. 156 s. ;. ISBN 978-80-86723-30-3. infoNAKONEČNÝ, Milan. Sociální psychologie organizace. Vyd. 1. Praha: Grada, 2005. 225 s. ISBN 80-247-0577-X. infoHADJ-MOUSSOVÁ, Zuzana. Sociální psychologie. Praha: Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze, 2003. 66 s. ISBN 80-7290-118-4. info

Požadavky

Vyučovací jazyk český.

Garant

doc. MUDr. Tomáš Kašpárek, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Tomáš Kašpárek, Ph.D.PhDr. Jana Severová, CSc.Vlasta Břicháčková