Předmět Úvod do výživy (BKUV011)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BKUV011 - Úvod do výživy, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Na konci tohoto předmětu student porozumí základním poznatkům o výživě;bude umět výživová doporučení na základě potravinových skupin.
Osnova
Úvod do studia předmětu výživa.Evoluce výživy člověka.Faktory ovlivňující výběr potravy člověka.Výživová doporučení.Kojení.Energie.Voda a pitný režim.Bílkoviny.Sacharidy.Tuky.Vitaminy.Minerální látky ve výživě člověka.
Literatura
povinná literaturaReferenční hodnoty pro příjem živin. V ČR 1. vyd. Praha: Společnost pro výživu, 2011. 192 s. ;. ISBN 9788025469873. infodoporučená literaturaKASPER, Heinrich. Výživa v medicíně a dietetika. Edited by Walter Burghardt. 1. české vyd. Praha: Grada, 2015. xiii, 572. ISBN 9788024745336. infoneurčenoNutrition at a glance. Edited by Mary E. Barasi. Malden, MA: Blackwell Pub., 2007. p. ;. ISBN 1405134879. infoZdravá výživa a prevence civilizačních nemocí ve schématech :z pohledu jednotlivce i populačních skupin. Edited by Dana Müllerová. 1. vyd. Praha: TRITON, 2003. 99 s., tab. ISBN 80-7254-421-7. infoPÁNEK, Jan. Základy výživy. 1.vyd. Praha: Svoboda servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5. info
Garant
MVDr. Halina Matějová
Vyučující
MVDr. Halina Matějová