Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do výživy (BKUV011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BKUV011 - Úvod do výživy, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto předmětu student porozumí základním poznatkům o výživě;bude umět výživová doporučení na základě potravinových skupin.

Osnova

Úvod do studia předmětu výživa.Evoluce výživy člověka.Faktory ovlivňující výběr potravy člověka.Výživová doporučení.Kojení.Energie.Voda a pitný režim.Bílkoviny.Sacharidy.Tuky.Vitaminy.Minerální látky ve výživě člověka.

Literatura

povinná literaturaReferenční hodnoty pro příjem živin. V ČR 1. vyd. Praha: Společnost pro výživu, 2011. 192 s. ;. ISBN 9788025469873. infodoporučená literaturaKASPER, Heinrich. Výživa v medicíně a dietetika. Edited by Walter Burghardt. 1. české vyd. Praha: Grada, 2015. xiii, 572. ISBN 9788024745336. infoneurčenoNutrition at a glance. Edited by Mary E. Barasi. Malden, MA: Blackwell Pub., 2007. p. ;. ISBN 1405134879. infoZdravá výživa a prevence civilizačních nemocí ve schématech :z pohledu jednotlivce i populačních skupin. Edited by Dana Müllerová. 1. vyd. Praha: TRITON, 2003. 99 s., tab. ISBN 80-7254-421-7. infoPÁNEK, Jan. Základy výživy. 1.vyd. Praha: Svoboda servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5. info

Garant

MVDr. Halina Matějová

Vyučující

MVDr. Halina Matějová