Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina II - cvičení (BLAN0422)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BLAN0422 - Angličtina II - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky je získání schopnosti číst s porozuměním, překládat a reprodukovat snazší odborné texty v anglickém jazyce, dohovořit se anglicky v odborných i běžných komunikativních situacích, zvládnout a používat základní odbornou terminologii v angličtině. Po absolvování předmětu bude student schopen porozumět anglickým termínům při obsluze laboratorních přístrojů a správně reagovat na pokyny k zajištění správného provozu přístroje, reagovat na chybová hlášení a pokyny související s údržbou laboratorní techniky. Bude schopen se rovněž orientovat v odborné laboratorně zaměřené literatuře. U jazyka ukončeného zkouškou se vyžaduje schopnost aktivní odborné komunikace v ústní i písemné podobě, předpokládá se rozvíjení základních jazykových dovedností (nácvik výslovnosti, pravopisu, písemného projevu, odborně relevantních gramatických jevů, osvojení základního lexikálního minima v rozsahu 1200 – 1500 lexikálních jednotek a jeho funkční využití). Je kladen důraz na získání slovní zásoby v oblasti odborné laboratorní terminologie a osvojení práce s odbornými texty typu návodů k laboratorním postupům a obsluze přístrojů (manuálů).

Osnova

ANGLICKÝ JAZYK - odborná příprava. Rozpis výuky.1. týden: UNIT 9: Flow cytometry. Četba a překlad textu, slovní zásoba, cvičení. Gramatika: Předminulý čas prostý a průběhový.2. týden: UNIT 9: Flow cytometry. Procvičování definic pojmů z oboru. Gramatika: Vztažná zájmena; vedlejší věty vztažné.3. týden: UNIT 10: Microparticle enzyme immunoassay (MEIA). Četba a překlad textu, slovní zásoba, cvičení. Gramatika: Vazba podmětu a předmětu s infinitivem.4. týden: UNIT 10: Microparticle enzyme immunoassay (MEIA). Procvičování definic pojmů z oboru. Gramatika: Trpný rod.5. týden: UNIT 11: Medical laboratories - Particular requirements for quality and competence. European standard ISO 15189:2003. Četba a překlad textu, slovní zásoba, cvičení. Gramatika: Vedlejší věty časové.6. týden: UNIT 11: Medical laboratories - Particular requirements for quality and competence. European standard ISO 15189:2003. Procvičování definic pojmů z oboru. Gramatika: Neurčitá zájmena.7. týden: UNIT 12: Safety in clinical laboratory. Četba a překlad textu, slovní zásoba, cvičení. Gramatika: Kondicionál přítomný a minulý.8. týden: UNIT 12: Safety in clinical laboratory. Procvičování definic pojmů z oboru. Gramatika: Vedlejší věty podmínkové.9. týden: UNIT 13: Microbiology - Gram stain. Četba a překlad textu, slovní zásoba, cvičení. Gramatika: Gerundiální vazby po substantivech, adjektivech, slovesech a předložkách.10. týden: UNIT 13: Microbiology - Gram stain. Procvičování definic pojmů z oboru. Gramatika: Souslednost časová.11. týden: UNIT 14: Laboratory automation. Četba a překlad textu, slovní zásoba, cvičení. Gramatika: Nepřímá otázka.12. týden: UNIT 14: Laboratory automation. Procvičování definic pojmů z oboru. Gramatika: Výjimky ze souslednosti časové.13. týden: UNIT 15: Quality control in the laboratory. Četba a překlad textu, slovní zásoba, cvičení. Gramatika: Vedlejší věty účelové.14. týden: UNIT 15: Quality control in the laboratory. Procvičování definic pojmů z oboru. Gramatika: Číslovky.15. týden: Opakování látky, příprava ke zkoušce.

Literatura

povinná literaturaDASTYCH, Milan , Ladislav ČERVENÝ a Ivo NAJMAN . English for Laboratory Technicians. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2007. 164 s. ISBN 978-80-210-4241-4. infoDASTYCH, Milan , Ladislav ČERVENÝ a Ivo NAJMAN . English for Laboratory Technicians (Klíč). 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2007. 34 s. ISBN 978-80-210-4242-1. infodoporučená literaturaMURPHY, Raymond. English grammar in use :a self-study reference and practice book for intermediate students of English : with answers. 3rd ed. Cambridge: Cambridge University Press, 2004. x, 379 s. ISBN 0-521-53762-2. infoGLENDINNING, Eric H. a Ron HOWARD. Professional English in use :medicine. 1st ed. Cambridge: Cambridge University Press, 2007. 175 s. ISBN 978-0-521-68201-5. infoGrammar no problem :50 praktických lekcí anglické gramatiky s cvičením a klíčem. Edited by Christine House. 1. vyd. Plzeň: FRAUS, 2004. 128 s. ISBN 80-7238-309-4. infopilot materials

Požadavky

BLAN0321 Angličtina I -c

Garant

Mgr. Robert Helán, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radomíra BednářováMgr. Robert Helán, Ph.D.Mgr. Markéta KovaříkováMgr. et Mgr. Zuzana MaláškováMgr. Ladislav Václavík, Ph.D.PhDr. Jana Vyorálková