Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy farmakologie - cvičení (BLKZF0311c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BLKZF0311c - Základy farmakologie - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student znát lékové formy, způsoby aplikace léčiv, pracovat se zdroji informací o léčivech a orientovat se v klinickém hodnocení léčiv. Bude umět počítat základní farmakologické parametry.

Osnova

Cvičení (19.12., 10.00. - 12.30): Přehled lékových forem a aplikačních způsobů.Informace o léčivech (SÚKL, Český lékopis, AISLP, EMA).Základní legislativní normy pro používání léčivých přípravků.Výzkum a vývoj nových léčiv, klinické hodnocení léčiv, registrace.Výpočty ve farmakologii.Zápočet.

Literatura

povinná literaturaVybrané kapitoly z učebnice Martínková, Jiřina. Farmakologie. Pro studenty zdravotnických oborů, Grada Publishing, 2007. 380 s. ISBN 978-80-247-1356-4doporučená literaturaBarevný atlas farmakologie. Edited by Heinz Lüllmann - Klaus Mohr - Lutz Hein, Translated by Maxmilián Wen. 3. vyd. Praha: Grada, 2007. xi, 372 s. ISBN 978-80-247-1672-5. infoneurčenoVybrané kapitoly z učebnice: http://books.google.cz/books?ct=result&q=farmakologie&lr=&as_brr=3&sa=N&start=0Vybrané kapitoly z učebnice: http://books.google.cz/books?id=7lNQpLuETq4C&printsec=frontcover&dq=farmakologie&lr=&as_brr=3#PPA4,M1

Požadavky

BLKLC011p Lék.chemie-předn.

Garant

MUDr. Regina Demlová, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Regina Demlová, Ph.D.doc. PharmDr. Jan Juřica, Ph.D.MUDr. Jana Nováková, Ph.D.MUDr. Jana Pistovčáková, Ph.D.PharmDr. Ondřej Zendulka, Ph.D.Mgr. Barbora Říhová, Ph.D.PharmDr. Jana Rudá, Ph.D.MUDr. Alena Máchalová, Ph.D.Mgr. Michaela SabováMVDr. Zuzana BabinskáMgr. MVDr. Leoš Landa, Ph.D.Mgr. Jana MerhautováMgr. Kristýna NoskováMgr. Katarína TabiováPharmDr. Miroslav Turjap