Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářská práce I - cvičení (BOBP0521)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOBP0521 - Bakalářská práce I - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto cvičení bude student schopen citovat podmínky pro zadání a zpracování bakalářské práce stanovené ústavem nebo klinikou odpovědnou za výuku příslušného bakalářského studijního programu. Prokáže orientaci ve správné citaci literatury použité v bakalářské práci. Zpracovanou bakalářskou práci předloží student na studijní oddělení děkanátu k registraci v termínu stanoveném harmonogramem akademického roku. K obhajobě bakalářské práce vypracuje vedoucí práce a její oponent(i) posudky předložené práce. Student musí být s posudky seznámen nejpozději tři dny před obhajobou. Obhajoba bakalářské práce je součástí SZZ.

Osnova

Technická optika, optické přístroje:refrakce u jednoduchých sférických nebo rovinných útvarů, index lomu, optická lomivost, průchod paprsku, uzlový bod, příčné a uhlové zvětšenítenké čočkytlusté čočkyvady čočekhloubka ostrostisférické a torické čočky, hranolový efekthranolyzrcadlaoptické přístroje (dalekohledy, mikroskopy, lupy, fotografické přístroje)oftalmologické přístroje (oftalmoskopy, skiaskop, fokometr, štěrbinová lampa, keratometr, refraktometr, diagnostické čočky)polarizované světlo, kvalita zobrazení, rozlišovací schopnost.Vyšetření a korekce refrakčních vad:určení správné refrakcemyopie, hypermetropie, astigmatismusafakiaoptické charakteristiky brýlových čoček, materiály, korekce svalové nerovnováhyabsorpční čočkybifokální a multifokální brýlepracovní ochranné brýlevyšetření barevného vidění, zrakové ostrosti, kontrastní citlivostitvrdé a měkké kontaktní čočky, indikace a kontraindikace použití, péče o kontaktní čočkuměření nitroočního tlaku a vyšetření zorného pole na perimetru a kampimetru.Poruchy vidění a nemoci oka:anatomie okazraková dráhaoptické vlastnosti okaprostorové viděníporuchy binokulárního viděníbarvocitchoroby víček: anomálie, poruchy tvaru a postavení, obrna svěrače víček, záněty okrajů, tumorychoroby spojivky: záněty, reakce na fyzikální a chemické podráždění, degeneracechoroby slzné žlázy a odvodných slzných cest: záněty, slzení, syndrom suchého oka, záněty váčku a kanálků, nádory.Význam slzného filmuzáněty rohovky, degenerace rohovky, vývojové anomáliekatarakta, změny polohy čočka, afakia, artefakie, korekcechoroby sklivce: ztekucení, zkalení, hemoftalmuscévní postižení sítnice, hypertense, diabetická retinopatie, odchlípení sítniceglaukom: vyšetřovací metody, glaukom s otevřeným úhlem, glaukom s uzavřeným úhlemporuchy akomodace, konvergencepresbyopiezvětšující pomůcky pro slabozraké

Literatura

The literature depends on the topic of bachelors thesis and on the counsel of leader of bachelors thesis.Volí se podle tématu diplomové práce a po konzultaci s vedoucím diplomové práce.

Požadavky

BOOP0422p Optické přístroje II - před. && BOOP0422c Optické přístroje II - cv. && BOBC0422p Brýlová technika II - před. && BOBC0422c Brýlová technika II - cv. && BOBT0422p Brýlová technologie II - před. && BOBT0422c Brýlová technologie II - cv. && BOKV0431p Kontaktní čočky I - před. && BONR0442p Nauka o refrakci II - před. && BONR0442c Nauka o refrakci II - cv.

Garant

doc. MUDr. Svatopluk Synek, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Svatopluk Synek, CSc.MUDr. Monika Synková