Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika I (BOFZ0121)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOFZ0121 - Fyzika I, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen: rozumět a vysvětlit základní problémy a metody klasické mechaniky a molekulové fyziky; ovládat znalost základních charakteristik popisu pohybu částic, řešit úlohy dynamiky hmotného bodu s využitím pohybových zákonů; hodnotit výsledky získané základními fyzikálními metodami z hlediska vědeckého přístupu k jejich využívání; porozumnět a použít základní poznatky z mechaniky proudění kapalin v neživých i živých systémech,pevných látek z hlediska jejich stuktury; použít zákonů termodynamiky v praxi; na základě nabytých zkušeností by měl student získat termodynamický přístup k řešení biologických problémů, vidět problém odlišnosti neživého a živého systému; ovládat základní zákonitosti tzv. fyziologické a molekulární fyziky.

Osnova

Optometrie - přednášky1. ÚVOD, FYZIKÁLNÍ VELIČINY A JEDNOTKY.2. ZÁKLADY VEKTOROVÉHO POČTU.3. MECHANICKÝ POHYB HMOTNÉHO BODU.4. PRÁCE, VÝKON, ENERGIE.5. DYNAMIKA SOUSTAVY HMOTNÝCH BODU.6. TUHÉ TĚLESO.7. SPECIÁLNÍ TEORIE RELATIVITY.8. ÚVOD DO TERMODINAMIKY I.9. ÚVOD DO TERMODINAMIKY II.10. ZÁKLADY MECHANIKY KAPALIN.11. FYZIKA PEVNÝCH LÁTEK I.12. FYZIKA PEVNÝCH LÁTEK II.13. KMITAVÝ POHYB.14. VLNĚNÍ.15. VOLNÉ TÉMA.

Literatura

HALLIDAY, David, Robert RESNICK a Jearl WALKER. Fundamentals of physics. 5th ed. New York: John Wiley & Sons, 1997. 1 sv. (rů. ISBN 0-471-15662-0. infoHALLIDAY, David, Robert RESNICK a Jearl WALKER. Fundamentals of physics. 5th ed. New York: John Wiley & Sons, 1997. 1 sv. (rů. ISBN 0-471-15663-9. info

Požadavky

Běžná úroveň středoškolských znalostí fyztiky.

Garant

doc. RNDr. Jiřina Škorpíková, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jiřina Škorpíková, CSc.Mgr. Vladan Bernard, Ph.D.Marta Vágnerová