Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika I - cvičení (BOMA0121c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOMA0121c - Matematika I - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento předmět je cvičením k přednášce BOMA0121p. Na konci tohoto kurzu bude student schopen řešit základní úlohy z vektorové a lineární algebry, analytické geometrie lineárních a kvadratických útvarů v R^2 a R^3 a úvodu do základů diferenciálního počtu funkcí jedné reálné proměnné.

Osnova

Prohloubení středoškolské látky. Základy matematické logiky a teoriemnožin, číselné množiny. Funkce, složená funkce, vlastnosti funkcí, inverzní funkce. Vlastnosti elementárních funkcí. Komplexní čísla a operace s nimi, algebraický a goniometrický tvar, Moivreova věta. Polynomy, kanonický rozklad, Hornerovo schema. Rozklad racionální funkce lomené na parciální zlomky.Lineární algebra. Vektory, závislost vektorů. Matice a operace s nimi, hodnost matice, inverzní matice.Determinanty, Sarrusovo pravidlo, Laplaceova věta. Soustavy lineárníchrovnic, Frobeniova věta, Gaussova metoda, Cramerovo pravidlo. Analytická geometrie: přímky a kuželosečky, lineární a kvadratické útvary v prostoru. Diferenciální počet funkcí jedné reálné proměnné: základní pojmy, limita a spojitost.

Literatura

https://is.muni.cz/auth/elportal/?id=714697

Garant

RNDr. Lenka Přibylová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Lenka Přibylová, Ph.D.