Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oční patologie III (BOOT0633)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOOT0633 - Oční patologie III, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování tohoto předmětu bude student schopen identifikovat a popsat základní patologické stavy, které se mohou vyskytnout na oku a v jeho okolí. Bude schopen určit, která část oka je patologickým procesem postižena a zda onemocnění ovlivňuje ještě další orgány.

Osnova

choroby víček, změny tvaru, postavení, záněty víčkových okrajů, záněty Meibomských a Zeissových žlázek, nádoryonemocnění slzné žlázy a slzovodných cestonemocnění spojivky, degenerace, akutní a chronické záněty, rozdělení dle etiologiebakteriální, virové, chlamydiové, plísňové a alergické konjunktivitidyonemocnění rohovky: vývojové anomalie, degenerativní onemocnění, záněty, kapavčitý zánět novorozenců,chirurgie rohovkyonemocnění bělimy a sklivcechoroby žívnatky: vrozené vývojové vady, záněty: přední, intermediární, zadní, akutní chronické, etiologie zánětů žívnatky a léčbanitrooční nádoryonemocnění sítnice, vyšetřovací metody, cévní postižení, degenerace sítniceangiosklerotická retinopatie, diabetická retinopatievitreoretinální chirurgieOpakování.

Literatura

KRAUS, Hanuš. Kompendium očního lékařství. Vyd. 1. Praha: Grada, 1997. 341 s., [1. ISBN 80-7169-079-1. infoKOLÍN, Jan. Oftalmologie praktického lékaře. 1. vyd. Praha: Univerzita Karlova, 1994. 276 s., ob. ISBN 80-7066-861-X. info

Požadavky

BOOT0532 Oční patologie II && BOKV0532p Kontaktní čočky II-před. && BOKV0532c Kontaktní čočky II-cvič. Teoretické základy očních chorob a refrakčních vad, poruchy binokulárního vidění, základy vyšetřovacích technik v očním lékařství

Garant

doc. MUDr. Svatopluk Synek, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Svatopluk Synek, CSc.MUDr. Monika Synková