Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akutní kritické stavy v porodnictví a gynekologii - cvičení (BPAK051c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPAK051c - Akutní kritické stavy v porodnictví a gynekologii - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět předkládá modelové situace a rozebírá případové studie akutních stavů v porodnictví a gynekologii. Po úspěšném absolvování přemětu studenti získají schopnost definovat akutní stavy gynekologie a porodnictví. Vysvětlí patogenezi nejčastějších akutních stavů gynekologie a porodnictví. Orientují se v terapii a akutní ošetřovatelské péči závažných stavů ohrožujících těhotenství, porod a šestinedělí.

Osnova

Hlavní témata jsou:mimoděložní těhotenství, torze adnex, preeclapmsie, eclampsie, náhlé příhody břišní, poruchy placentace, syndrom mrtvého plodu, diseminovaná intravaskulární koagulace, poranění rodidel, diferenciální diagnostika náhlých příhod břišních. Embolie plodovou vodou.

Literatura

ROB, Lukáš, Alois MARTAN a Karel CITTERBART. Gynekologie. 2., dopl. a přeprac. vyd. Praha: Galén, 2008. xxiv, 319. ISBN 978-80-7262-501-7. infoPorodnictví. Edited by Antonín Zwinger. 1. vyd. Praha: Galén, 2004. xxiv, 532. ISBN 80-7262-257-9. info

Požadavky

BPPO0422p Porodnictví II - př

Garant

Mgr. Miloslava Kameníková

Vyučující

Mgr. Miloslava KameníkováMgr. Blanka Trojanová, Ph.D.