Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodnictví II - přednáška (BPPO0422p)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPPO0422p - Porodnictví II - přednáška, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je pochopení teoretických základů porodnictví, především s ohledem na patologické stavy v porodnictví. Studenti získají schopnost základní orientace v prevenci, dispenzarizaci, diagnostice závažných stavů ohrožujících těhotenství, porod a šestinedělí. Studenti jsou vedeni k samostatné, aktivní a vědomé péči o těhotnou ženu a rodičku.

Osnova

Studentka si v průběhu teoretické a praktické výuky dokonale osvojí problematiku fyziologického, porodu a šestinedělí včetně nových metod průběžně zaváděných do porodnické praxe.Je schopna se důkladně orientovat v problematice prevence, dispenzarizace, diagnostiky a léčby stavů vzniklých v průběhu těhotenství , porodu a šestinedělí.Bloky zahrnují historii porodnictví, vývoj a anatomii pohlavních orgánů ženy a mléčné žlázy v těhotenství, fyziologické těhotenství, patologie těhotenství, porodu a šestinedělí, nové směry ve vedení porodu, perinatální medicínu.

Literatura

Moderní porodnictví. Edited by Aleš Roztočil. 1. vyd. Praha: Grada, 2008. 405 s. ISBN 978-80-247-1941-2. infoEssential obstetrics and gynaecology. Edited by E. Malcolm Symonds - Ian M. Symonds - Robert Britton. 4th ed. Edinburgh: Churchill Livingstone, 2004. vii, 394 s. ISBN 0-443-07147-0. infoZWINGER, Antonín, Jiří JELÍNEK , Pavel VENTRUBA a Vít UNZEITIG . Porodnictví. Praha: Galén, 2004. 532 s. Galén, 2004. ISBN 80-7262-257-9. info

Požadavky

BPPO0221p Porodnictví I - př.

Garant

prof. MUDr. Pavel Ventruba, DrSc., MBA

Vyučující

doc. MUDr. Igor Crha, CSc.prof. MUDr. Pavel Ventruba, DrSc., MBAPhDr. Radka Wilhelmová, Ph.D.