Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychoterapeutické techniky v porodní asistenci - cvičení (BPTE041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPTE041 - Psychoterapeutické techniky v porodní asistenci - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámení a osovojení si základních psychoterapeutických směrů a metod, získání základních psychoterapeutických dovedností při práci s klientkami v období těhotenství, porodu (předčasného, rizikového) a šestinedělí, osvojení si psychoterapeutického přístupu u klientke s gynekologicko-porodnickými onemocněními, porozumění a osvojení si relaxační metody Autogenní trénink, jako metodyvlastní duševní hygieny.

Osnova

Úvod do psychoterapie: definice, druhy a cíle psychoterapie, současné směry psychoterapie.Merody psychoterapie s důrazem na relaxační a imaginativní psychoterapii a nácvikovou psychoterapii (asertivita.Problematika psychoterapeutické práce s bolestí, s úzkostí, strachem a s depresí.Krizová intervence.Burn-out syndrom.

Literatura

povinná literaturaVYMĚTAL, Jan. Obecná psychoterapie. 2. vyd.. rozš. a přeprac. Praha: Grada, 2004. 339 s. ISBN 80-247-0723-3. infoBolest :její diagnostika a psychoterapie. Edited by Jaro Křivohlavý. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání středních zdravotnických pracovníků, 1992. 66 s. ISBN 80-7013-130-6. infodoporučená literaturaBENDOVÁ M., HONZÁK R. Možnosti, meze a zvláštnosti psychoterapie u onkologicky nemocných. VI.sympozium LF, 1.LF UK Praha, 2005. Sborník prací, str. 1-2. infoSVOBODA, Mojmír. Metody sugestivní, hypnotické a imaginativní psychoterapie. Vyd. 3. přeprac. Brno: Masarykova univerzita, 2003. 69 s. ISBN 80-210-3095-X. info

Garant

doc. MUDr. Tomáš Kašpárek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hana Jahnová