Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče v gynekologii I - přednáška (BPZG0121)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPZG0121 - Ošetřovatelská péče v gynekologii I - přednáška, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studentka je schopna:- interpretovat a orientovat se v prevenci, dispenzarizaci, diagnostice a léčbě ženských chorob včetně onemocnění prsu.- aplikovat aktivně získané vědomosti do péče o ženy v oblasti reprodukční gynekologie, operační i konzervativní léčbě gynekologických onemocnění, při onkogynekologických onemocněních a v ambulanci dětské gynekologie.

Osnova

K základním tématům přemětu patří:Syndrom polycystických ovarií, nepravidelnosti cyklu, možnosti antikoncepce, správného výběru metody, možné vedlejší účinky, zvýšený důraz kladen na kombinovanou hormonální antikoncepci, možnosti jejího terapeutického využití a jejího přínosu při snižování rizika karcinomu ovaria a endometria, znalost základních podmínek a pravidel pro provádění sterilizace, diagnostika a léčba inkontinence moči, záněty pochvy a hluboký pánevní zánět, klimakterium, senologie, prekancerosy děložního čípku, nádory dělohy, ovarií, klinické příznaky, diagnostika a léčba poklesu rodidel, etiologie, epidemiologie, diagnostika a léčba endometriózy, epidemiologie poruch plodnosti, diagnostika a léčba, základní postupy IVF, ovariální hyperstimulační syndrom, principy a názvosloví gynekologických operací.

Literatura

ROB, Lukáš, Alois MARTAN a Karel CITTERBART. Gynekologie. 2., dopl. a přeprac. vyd. Praha: Galén, 2008. xxiv, 319. ISBN 978-80-7262-501-7. infoROZTOČIL, Aleš. Moderní gynekologie. Praha: Grada, 2011. ISBN 9788024728322. info

Garant

prof. MUDr. Pavel Ventruba, DrSc., MBA

Vyučující

doc. MUDr. Igor Crha, CSc.MUDr. Petr Janků, Ph.D.