Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biofyzika, Informatika II - seminář (BTFI0222s)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BTFI0222s - Biofyzika, Informatika II - seminář, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen se zaměřením na oblast zdravotnictví prokázat: 1. Schopnosti a nejběžnější postupy a návyky v zacházení s daty, informacemi, znalostmi. 2. Zdokonalení v oblasti kritického uvažování v medicíně založené na důkazech. 3. Pochopení logiky zdravotnického prostředí, komunikace s profesionály i laiky (pacienty a jejich rodinami). 4. Porozumění v základních oblastech (možnostmi, omezeními a riziky) využití informačních a komunikačních technologií ve zdravotnickém prostředí. Kurz Není zaměřen na nácvik činností s konkrétními hardwarovými či softwarovými prostředky. Nejedná se o kurz, který by byl zaměřen převážně na výpočetní gramotnost (práci s PC a programy).

Osnova

V rámci části "zdravotní informatika" je předmět zaměřen na seznámení: 1. s postupy a návyky v zacházení s daty, informacemi, znalostmi. 2. zdokonalení se v oblasti kritického uvažování 3. pochopení logiky zdravotnického prostředí, komunikace s profesionály i laiky (pacienty a jejich rodinami) 4. seznámení se se základními oblastmi (možnostmi, omezeními a riziky) využití informačních a komunikačních technologií ve zdravotnickém prostředí Semináře nejsou zaměřen na nácvik činností s konkrétními hardwarovými či softwarovými prostředky. Nejedná se o kurz, který by byl zaměřen převážně na výpočetní gramotnost (práci s PC a programy).

Literatura

povinná literaturaMORNSTEIN, Vojtěch . Healthcare informatics and overview of computer literacy for medical students. In: Fundamentals of biophysics and medical technology. In BOUREK, Aleš . Healthcare informatics and overview of computer literacy for medical students. In: Fundamentals of biophysics and medical technology. 1. vyd. Brno: MU Press, 2007. s. 292-317, 27 s. ISBN 978-80-210-4228-5. infodoporučená literaturaHRAZDIRA, Ivo a Vojtěch MORNSTEIN . Lékařská biofyzika a přístrojová technika. 1. vyd. Brno: Neptun, 2001. 395 s. ISBN 80-902896-1-4. infoMORNSTEIN, Vojtěch , Aleš BOUREK a Ivo HRAZDIRA . Biophysical Principles of Medical Technology. 2. vyd. Brno: Vydavatelství MU, 2000. 148 s. ISBN 80-210-2414-3. infoMORNSTEIN, Vojtěch , Lenka FORÝTKOVÁ , Pavel GREC , Jiří LECHNER , Věra MARYŠKOVÁ a Jiřina ŠKORPÍKOVÁ . Biofyzikální praktikum. editor Vojtěch Mornstein. 2. přeprac. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1996. 150 s. ISBN 80-210-1416-4. info

Požadavky

BTFI0121p Biofyzika, Informatika I - př. Nejsou požadovány prerekvizity.Kurz je otevřen pro všechny studenty.

Garant

prof. RNDr. Vojtěch Mornstein, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Vojtěch Mornstein, CSc.MUDr. Aleš Bourek, Ph.D.MUDr. Věra Maryškovádoc. RNDr. Jiřina Škorpíková, CSc.Mgr. Daniel Vlk, CSc.Anna PetruželkováMarta Vágnerová