Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina II (BVAJ0222)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVAJ0222 - Angličtina II, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu je student schopen popsat a vysvětlit pojmy z následujících témat: kariéra nutričního terapeuta, zdravá strava, skupiny potravin a potravinová pyramida, obezita a mýty o obezitě, tuky, cholesterol a karbohydráty, vitamíny, minerály a proteiny, výživa a nemoci, cvičení a výživa; ovládá praktickou odbornou slovní zásobu; je schopen aplikovat odborný jazyk při komunikaci s pacienty/klienty, lékaři a ošetřujícím personálem, interpretovat odborné texty, prezentovat a diskutovat na odborné téma, argumentovat, oponovat názory kolegů, napsat motivační dopis; ovládá vybrané gramatické struktury typické pro odborný a akademický jazyk.

Osnova

1. týden: Úvod, e-learningová podpora předmětu, požadavky, hodnocení, opakování.2. týden: Presentations and Public Speaking in English, Language of Presentations I.3. týden: Presentations and Public Speaking in English, Language of Presentations II.4. týden: Careers in Nutritional Therapy . Student Presentations.5. týden: Guidelines for a Healthy Diet. Student Presentations.6. týden: Food Groups and Food Pyramid. Student Presentations.7. týden: Obesity. Myths about Obesity. Student Presentations.8. týden: MIDTERM TEST9. týden: Fats, Cholesterol, Carbohydrates. Student Presentations.10. týden: Vitamins, Minerals, Proteins. Student Presentations.11. týden: Nutrition and Diseases: Eating Disorders, Diabetes, Celiac Disease, Cancer. Student Presentations.12. týden: Exercise and Nutrition, Diets. Student Presentations.13. týden: OPAKOVÁNÍ14. týden: FINAL TESTProbírané gramatické jevy: podmínkové věty, přímá a nepřímá řeč.Kromě výše uvedených tématických okruhů a gramatických jevů je výuka také zaměřena na osvojení komunikativních dovedností - tj. mluvení, poslech, čtení a psaní - na úrovni B2 dle Evropského referenčního rámce.

Literatura

KOBYLKOVÁ, Anděla . English for medical students. 2. dotisk 2. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2002. 107 s. ISBN 80-210-1771-6. infoGOUGH, Chris. English vocabulary organiser :100 topics for self-study. Hove: LTP language, 2001. 224 s. ISBN 1-899396-36-5. infoMURPHY, Raymond. English grammar in use :a self-study reference and practice book for intermediate students of English : with answers. 3rd ed. Cambridge: Cambridge University Press, 2004. x, 379 s. ISBN 0-521-53762-2. infoJAROŠČÁK, Miroslav. Anglicko-český tematický slovník :člověk po stránce fyzické. 1. vyd. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2005. 863 s. ISBN 80-7182-194-2. infoGLENDINNING, Eric H. a Ron HOWARD. Professional English in use :medicine. 1st ed. Cambridge: Cambridge University Press, 2007. 175 s. ISBN 978-0-521-68201-5. infoGYŐRFFY, Mária. English for Doctors. 1. vyd. Praha: Triton, 2001. 226 s. ISBN 80-7254-203-6. infoGrammar no problem :50 praktických lekcí anglické gramatiky s cvičením a klíčem. Edited by Christine House. 1. vyd. Plzeň: FRAUS, 2004. 128 s. ISBN 80-7238-309-4. infoŠTĚPÁNEK, Libor , Janice DE HAAFF, Alena HRADILOVÁ a David SCHÜLLER . Academic English – Akademická angličtina: Průvodce anglickým jazykem pro studenty, akademiky a vědce. Praha: Grada, 2011. 224 s. ISBN 978-80-247-3577-1. infoGREENAN, James a Tony GRICE. Oxford English for Careers: Nursing 1. 2007. ISBN 978-0-19-456977-4. infoGREENAN, James a Tony GRICE. Oxford English for Careers: Nursing 2. 2008. ISBN 978-0-19-456988-0. info• BERDANIER, Carolyn D. CRC Desk Reference for Nutrition. CRC Press, 2011. 514 s.• JAMES, Delores C. S. Nutrition and Well-Being (Two Vol. Set). Macmillan. 2004. 400s.• The Great Courses – Nutrition Made Clear; Medical Myths, Lies, and Half-Truths: What We Think We Know May Be Hurting Us; The Myths of Nutrition and Fitness, vydávané The Teaching Company

Požadavky

BVAJ0121 Angličtina I -c

Garant

Mgr. Robert Helán, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radomíra BednářováMgr. Robert Helán, Ph.D.Mgr. Markéta KovaříkováMgr. et Mgr. Zuzana MaláškováMgr. Ladislav Václavík, Ph.D.PhDr. Jana Vyorálková