Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá dietologická praxe I (BVDP0221)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVDP0221 - Souvislá dietologická praxe I, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.

Osnova

1 týden odborné praxe:seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce.Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě.Výdej stravy - expedování z kuchyně.Skladové hospodářství a administrativa.Hygienická ochrana potravin.

Literatura

Nutriční podpora :praktický rádce pro sestry. Edited by Zuzana Grofová. Vyd. 1. Praha: Grada, 2007. 237 s., [8. ISBN 978-80-247-1868-2. infoSTAŇKOVÁ, Marta. Jak zavést ošetřovatelský proces do praxe. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 1999. 49 s. ISBN 80-7013-282-5. info

Požadavky

( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška

Garant

MVDr. Halina Matějová

Vyučující

MVDr. Halina MatějováMgr. Veronika Březková