Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena potravin - cvičení (BVHP051c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVHP051c - Hygiena potravin - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Úvod do obecné hygieny potravin představuje analýza rizika alimentárních nebezpečí. Jednotlivá fyzikální, chemická a biologická nebezpečí ohrožující zdraví konzumenta jsou následně popsána z hlediska jejich výskytu v životním prostředí, jejich pohybu potravními řetězci, biologických účinků a především prevence. Obecnou část uzavírá sanitace v potravinářském průmyslu a podrobné vysvětlení systému HACCP. Ve speciální části je pojednána hygiena jednotlivých rizikových druhů potravin.

Osnova

Způsoby detekce radiačně ošetřených poživatinLaboratorní stanovení inhibičních látek v potravináchMetody stanovení počtu mikroorganismů v potravináchKontrola účinnosti sanitace (stěrová metoda, ATP-bioluminiscence)

Literatura

KOMPRDA ,T. Hygiena potravin. cvičení. 1.vyd. Brno: MENDELU, 2003

Požadavky

BVPR031p Potraviny rostlinné-před. && BVPZ041p Potraviny živočišné - před. && BVCP0222p Potr. chemie II - p. && BVMI0322p Mikrobiologie II-před.

Garant

doc. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.