Předmět Mikrobiologie II - cvičení (BVMI0322c)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVMI0322c - Mikrobiologie II - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Student bude schopen vysvětlit problematiku kvasinek a plísní a jejich stanovení v potravinách a popsat zdravotní rizika. Dokáže praktikovat a zdůvodnit provádění stěrových metod v potravinářských zařízeních a jejich význam v prevenci alimentárních onemocnění.
Osnova
Metody potravinářské mykologie: stanovení kvasinek a plísní v potravinách.Mykotoxiny.Určování kvasinek a plísní.Ústní mikroflora.Stěrové metody v potravinářství.
Literatura
povinná literaturaCupáková,Š.et al.Mikrobiologie potravin, praktická cvičení I,Brno, VFU,2008Cupáková,Š et al.,Mikrobiologie potravin, praktická cvičen II.,Brno, VFU,2010doporučená literaturaDemnerová, K. et al. laboratorní cvičení z mikrobiologie. Praha: VŠCHT, 2001Mikrobiologie :pro potravináře a biotechnology. Edited by Ludmila Šilhánková. 3. oprav. a dopl. vyd. Praha: Academia, 2002. 363 s., ob. ISBN 80-200-1024-6. info
Požadavky
BVMI0221c Mikrobiologie I - cv. && BVMI0221p Mikrobiologie I - před.
Garant
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Vyučující
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.