Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikrobiologie II - cvičení (BVMI0322c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVMI0322c - Mikrobiologie II - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude schopen vysvětlit problematiku kvasinek a plísní a jejich stanovení v potravinách a popsat zdravotní rizika. Dokáže praktikovat a zdůvodnit provádění stěrových metod v potravinářských zařízeních a jejich význam v prevenci alimentárních onemocnění.

Osnova

Metody potravinářské mykologie: stanovení kvasinek a plísní v potravinách.Mykotoxiny.Určování kvasinek a plísní.Ústní mikroflora.Stěrové metody v potravinářství.

Literatura

povinná literaturaCupáková,Š.et al.Mikrobiologie potravin, praktická cvičení I,Brno, VFU,2008Cupáková,Š et al.,Mikrobiologie potravin, praktická cvičen II.,Brno, VFU,2010doporučená literaturaDemnerová, K. et al. laboratorní cvičení z mikrobiologie. Praha: VŠCHT, 2001Mikrobiologie :pro potravináře a biotechnology. Edited by Ludmila Šilhánková. 3. oprav. a dopl. vyd. Praha: Academia, 2002. 363 s., ob. ISBN 80-200-1024-6. info

Požadavky

BVMI0221c Mikrobiologie I - cv. && BVMI0221p Mikrobiologie I - před.

Garant

RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.