Předmět Odborná stáž - výroba a zpracování potravin (BVOS0611)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVOS0611 - Odborná stáž - výroba a zpracování potravin, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Odborná stáž je doplněním teoretických přenášek z předmětů Chemie potravin, Hygieny potravin, Toxikologie potravin, Potravin rostlinných a živočišných. Náplní odborné stáže je návštěva podniků na zpracování a výrobu různých druhů potravin, jako je např. zpracování obilovin, ovoce, zeleniny; zpracování masa a výroba masných výrobků; zpracování mléka a výroba mléčných výrobků, konzervárenský průmysl a mrazírny. Součástí odborné stáže je také rozbor nabízeného sortimentu potravin v obchodních řetězcích a posouzení jejich vhodnosti pro zdravou populaci a poučení o ochraně spotřebitele .
Osnova
Exkurze: pekárna, výroba masa a masných výrobků výrobna lahůdek, mlékárna, pivovar, výroba nelakoholických nápojů, sušárna mléka zařízení stravovacích služeb.
Literatura
KADLEC, Pavel, Karel MELZOCH a Michal VOLDŘICH. Přehled tradičních potravinářských výrob :technologie potravin. Vyd. 1. Ostrava: Key Publishing, 2012. 569 s. ISBN 9788074181450. infoDOSTÁLOVÁ, Jana. Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů. 1. vyd. Praha: Forsapi, 2008. 53 s. ISBN 978-80-903820-8-4. infoPRUGAR, Jaroslav. Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. 1. vyd. Praha: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, 2008. 327 s., [1. ISBN 978-80-86576-28-2. info
Požadavky
BVHP051p Hygiena potravin-před.
Garant
MVDr. Halina Matějová
Vyučující
MVDr. Halina Matějová