Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe I (BVPX0321)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVPX0321 - Praxe I, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem odborné praxe je seznámení se s činnostmi v péči o nutriční zajištění pacienta. Nezbytným předpokladem jsou teoretické vědomosti a praktické znalosti o činnosti stravovacího provozu při procesu přípravy léčebné výživy. Praxe probíhá pod vedením zkušených nutričních terapeutů v souladu s popisem jejich pracovních činností.

Osnova

Stuent připravuje edukační materiály pro pacienty a jejich rodiny a edukuje pacienty, případně jiné osoby o speciálních dietních postupech, instruuje členy ošetřovatelského týmu v oblasti své odbornosti, působí v multidisciplinárním ošetřovatelském týmu jako odborník na uspokojování specifických nutričních potřeb pacientůhodnotí kvalitu poskytované péče a vypracovává standardysestavuje stravovací pokyny pro výživu dětí dle potřeb všech věkových skupindoporučuje doplňkové formy výživy podle individuálního stavu pacienta a jeho onemocnění

Literatura

Nutriční podpora :praktický rádce pro sestry. Edited by Zuzana Grofová. Vyd. 1. Praha: Grada, 2007. 237 s., [8. ISBN 978-80-247-1868-2. infoSTAŇKOVÁ, Marta. Jak zavést ošetřovatelský proces do praxe. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 1999. 49 s. ISBN 80-7013-282-5. info

Požadavky

BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II && BVZO021p Základy ošetřovatelství && BKFY0222p Fyziologie II - před. && BVBC0221p Biochemie I-předn.

Garant

Mgr. Veronika Březková

Vyučující

Mgr. Veronika BřezkováMVDr. Halina Matějová