Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie a sociální psychologie - cvičení (BVSC021c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVSC021c - Sociologie a sociální psychologie - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět sociální psychologie a sociologie je orientován na vytvoření základů sociálně psychologického myšlení v kontextu profesí zaměřených na práci s lidmi. Podává přehled teorie mezilidských interakcí v makro i mikrosociálním prostoru. Seznamuje se sociálně psychologickými aspekty pedagogické komunikace; informuje o zákonitostech a podmínkách adekvátní sociální percepce a atribuce; obojí v souvislosti s možnostmi kultivace a sebevýchovy. Druhou podstatnou část tvoří psychologie skupinového života; psychologické aspekty struktury a dynamiky skupin s ohledem na specifika různých druhů skupin dětí a mládeže a různých oblastí společenského života. V rámci sociologie se studenti seznámení s nejtíživějšími problémy člověka v oblasti zdravotní a sociální, jejich historií a současným stavem poznání a řešení..

Osnova

Během semináře jsou diskutovány přednášená témata a semináře doplňují ukázky některých skupinových psychoterapeutických metod.

Literatura

Sociální psychologie :moderní učebnice sociální psychologie. Edited by Miles Hewstone - Wolfgang Stroebe, Translated by Dagmar Brejlová - Pa. Vyd. 1. Praha: Portál, 2006. 769 s. ISBN 80-7367-092-5. infoKEBZA, Vladimír. Psychosociální determinanty zdraví. Vyd. 1. Praha: Academia, 2005. 263 s. ISBN 80-200-1307-5. infoSociální psychologie. Edited by Milan Nakonečný. 1. vyd. Praha: Academia, 1999. 287 s. ISBN 80-200-0690-7. infoŘEZÁČ, Jaroslav . Sociální psychologie [Řezáč, 1998]. Brno: Paido - edice pedagogické literatury, 1998. 268 s. ISBN 80-85931-48-6. info

Garant

PhDr. Jana Severová, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Marcela Bendová, Ph.D.PhDr. Jana Severová, CSc.Vlasta Břicháčková