Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukace a přednášková činnost - přednáška (BZED021p)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BZED021p - Edukace a přednášková činnost - přednáška, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude schopen:- objasnit základní informace o významu a cílech edukačního procesu, a základní pojmy;- vysvětlit vztah a význam výchovy a vzdělávání - edukace - pro profesi;- vysvětlit rámec pro tvorbu a prezentaci výchovně-vzdělávacího projektu a edukačního plánu;- vyhodnotit edukační potřebu;- charakterizovat subjekt edukace a dovednosti edukátora (vč. práce s informacemi).

Osnova

- historická východiska a osobnosti výchovně vzdělávacího procesu;- pedagogika jako věda o edukaci a její vztah k profesi;- edukační realita (základní pojmy, vztahy a kategorie);- edukační proces (průběh, etapy, cíle, obsah, složky, podmínky, prostředky, formy a metody);- edukační výchovně -vzdělávací projekt – metodologie (výběr problému a jeho metaanalýza, práce s informačními zdroji, analýza subjektu, cíle, struktura, evaluace);- subjekt edukace;- osobnost edukátora, charakteristiky a dovednosti;- edukace zprostředkovaná médiem;- komunikace v edukačním procesu (zásady komunikace a prezentace, podpora aktivního učení a kritického myšlení);- zásady tvorby recenzí pedagogických publikací.

Literatura

ŠPAČKOVÁ, Alena. Moderní rétorika :jak mluvit k druhým lidem, aby nám naslouchali a rozuměli. 3., dopl. vyd. Praha: Grada, 2009. 141 s. ISBN 978-80-247-2965-7. infoUmění prezentace :jak přesvědčivě, srozumitelně a působivě prezentovat. Edited by Claudia Nöllke. 1. vyd. Praha: Grada, 2004. 111 s, il. ISBN 80-247-9057-2. infoPedagogika v ošetrovateĺstve. Edited by Vlasta Závodná. [1. vyd.]. Martin: Osveta, 2002. 95 s. ISBN 80-8063-108-5. infoModerní pedagogika. Edited by Jan Průcha. 1. vyd. Praha: Portál, 1997. 495 s. ISBN 80-7178-170-3. info

Garant

Mgr. Liana Greiffeneggová

Vyučující

Mgr. Liana GreiffeneggováMgr. Blanka Trojanová, Ph.D.