Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie - cvičení (BZSC051c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BZSC051c - Sociologie - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem studijního předmětu je seznámit posluchače s patofyziologickými a klinickými poznatky a postupy oboru gynekologie a porodnictví v oblastech perinatální medicíny, reprodukční gynekologie a onkologické gynekologie. Výuka je koncipována jako prohlubující a rozšiřující vzhledem k náplni bakalářského studia.

Osnova

1. Neurohumorální řízení menstruačního cyklu.2. Gynekologická endokrinologie.3. Plánované rodičovství.4. Sterilita.5. Akutní příhody v gynekologii.6. Gynekologická onkologie, senologie.7. Urogynekologie, poruchy pánevní statiky.8. Záněty v gynekologii, STD.9. Prenatální péče.10. Rizikové těhotenství, nemoci v těhotenství.11. Prenatální diagnostika, perinatální medicína.12. Náhlé příhody v porodnictví.13. Spontánní porod, nové směry ve vedení porodu.14. Porodnické operace.15. Fyziologický a patologický novorozenec.16. Výživa po porodu.

Literatura

ROZTOČIL, A. Intenzivní péče na porodním sále. Brno: IDV PZ, 1996. infoROZTOČIL, Aleš. Vybrané kapitoly z gynekologie a porodnictví. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1994. 301 s. ISBN 80-7013-182-9. infoVybrané kapitoly z gynekologie a porodnictví. Edited by Aleš Roztočil. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání lékařů a farmaceutů, 1994. 246 s. ISBN 80-7013-167-5. info

Garant

Mgr. Lucie Jarkovská, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Liana GreiffeneggováMgr. Lucie Jarkovská, Ph.D.Mgr. et Mgr. Michaela StejskalováPhDr. Arnošt TrkanMgr. Barbora Vacková, Ph.D.