Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkum ve zdravotnictví - přednáška (BZVZ031p)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BZVZ031p - Výzkum ve zdravotnictví - přednáška, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude:Schopen praktické realizace jednotlivých etap výzkumného procesu.Seznámen s principy kritického – vědeckého myšlení.Umět využít a aplikovat metodu EBM.Znát základy objektivního zhodnocení publikovaných dat jako východiska pro tvorbu správného designu výzkumné studie.

Osnova

Výzkumný proces a jeho význam pro rozvoj zdravotnické praxe, jednotlivé fáze procesu;Metody sběru empirických informací;Základní orientace ve statistických metodách;Kvalitativní výzkum;Kvantitativní výzkum;Publikování výsledků;Prezentace výsledků;Praxe založená na důkazech;Zásady hodnocení a orientace v publikovaných datech.

Literatura

KUTNOHORSKÁ, Jana. Výzkum v ošetřovatelství. 1. vyd. Praha: Grada, 2009. 175 s. ISBN 978-80-247-2713-4. infoKUŘE, Josef . Biomedicínský výzkum. 2008. 16 s. infoBÁRTLOVÁ, Sylva. Výzkum a ošetřovatelství. 2. vyd. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2008. ISBN 978-80-7013-467-2. info

Požadavky

BZOE0222p Ošetřovatelství II - před.

Garant

Mgr. Liana Greiffeneggová

Vyučující

Mgr. Liana GreiffeneggováMgr. Blanka Trojanová, Ph.D.PhDr. Radka Wilhelmová, Ph.D.