Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie II-1 - cvičení (MFKI0841c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MFKI0841c - Kinezioterapie II-1 - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student zná teoretické postupy v kinezioterapii a zvládá komplexnější fyzioterapeutické postupy v kinezioterapii, cvičení probíhají na jednotlivých klinikách u pacientů, jsou vedena erudovanými asistenty z praxe, kteří dohlížejí na odbornost praktických cvičení, dodržování hygienických a bezpečnostních předpisů, Zákoníku práce a etických norem.Cílem výuky je prohloubení znalostí jednotlivých kineziologických postupů u interních diagnóz.Studenti jsou vedeni k pochopení vztahu mezi fyziologickými a patologickými stavy a z nich plynoucích preventivních, klinických a terapeutických důsledků.Stáže zaměřené na kinezioterapii v kardiologii, v pneumologii, v gastroenterologii, v nefrologii, v endokrinologii, u metabolických onemocnění, v revmatologii, kinezioterapie a u civilizačních chorob probíhají na vysoce specializovaných odděleních vnitřního lékařství ve FN u sv. Anny v Brně.

Osnova

Léčebná rehabilitace ve vnitřním lékařstvíPreskripce pohybové léčby ve vnitřním lékařství.Limity bezpečné zátěže ve vnitřním lékařství.Ischemická choroba srdeční.Infarkt myokardu.Neurocirkulační astenie.Periferní oběhové poruchy.Onemocnění trávicího traktu.Diabetes mellitus.Obezita.Hemofilie.Respirační fyzioterapie.Stereotyp dýchání.Zánětlivé plicní onemocnění.Obstrukční plicní onemocnění.Problematika LTV u kardiaků.Onemocnění periferních arterií.Onemocnění žil.LTV u interních onemocnění.Nemocniční fáze rehabilitačního programu u infarktu myokardu a dlouhodobý rehabilitační plán.Přehled fyzioterapeutických postupů z pohledu jejich využití ve vnitřním lékařství.Kinezioterapie po flebotrombózách.Kinezioterapie u revmatické artritidy.Hydrokinezioterapie a její indikace a kontraindikace ve vnitřním lékařství.Problematika protézování u pacientů s onemocněním kardiovaskulárního systému.

Literatura

HROMÁDKOVÁ, J. a kol. Léčebná rehabilitace. 1. a 2. díl. 1. vyd. Praha : HaH, 1997. 392 s. ISBN 80-85787-69-5.HOFTA, T. Autoterapeutický systém (mobilizační, relaxační a protahovací techniky). Třeboň : vydáno vlastním nákladem, 1996. 79 s.MUMENTHALER, Marco, Claudio L. BASSETTI a Christof J. DAETWYLER. Neurologická diferenciální diagnostika. 1. české vyd. Praha: Grada, 2008. 369 s. ISBN 978-80-247-2298-6. infoDÍTĚ, Petr a ET AL. Vnitřní lékařství. Druhé vydání. Praha: GALÉN, Na Bělidle 34, 2007. 586 s. ISBN 978-80-7262-496-6. infoKLENER, Pavel. Vnitřní lékařství. 2., dopl. vyd. Praha: Galén, 2001. xxiv, 949. ISBN 80-246-0273-3. infoPLACHETA, Zdeněk , Jarmila SIEGELOVÁ a Miloš ŠTEJFA. Zátěžová diagnostika v ambulantní a klinické praxi. první. Praha: Grada Publishing, 1999. 276 s. ISBN 80-7169-217-9. info

Požadavky

MFKI074p Kinezioterapie I-před.

Garant

prof. MUDr. Jarmila Siegelová, DrSc.

Vyučující

Mgr. Michaela KabátováMgr. Simona Šrubařová, PhD.Mgr. Lucie Vymazalová, Ph.D.Petra MacháčkováPatricie Vojkovská, DiS.