Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie II-4 - cvičení (MFKI0844c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MFKI0844c - Kinezioterapie II-4 - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student zná teoretické postupy v kinezioterapii a zvládá komplexnější fyzioterapeutické postupy v kinezioterapii, cvičení probíhají na jednotlivých klinikách u pacientů, jsou vedena erudovanými asistenty z praxe, kteří dohlížejí na odbornost praktických cvičení, dodržování hygienických a bezpečnostních předpisů, Zákoníku práce a etických norem. Cílem výuky je prohloubení znalostí jednotlivých kineziologických postupů u neurologických diagnóz.Studenti jsou vedeni k pochopení vztahu mezi fyziologickými a patologickými stavy (a z nich plynoucích preventivních, klinických a terapeutických důsledků). Smyslem cvičení je i výchova k logickému myšlení, samostatnému rozhodování, rychlému řešení zátěžových situací a k přesné a svědomité práci, jak individuální, tak i týmové.

Osnova

Léčebná rehabilitace v neurologii Náhlé cévní mozkové příhodyArterioskleróza mozkuÚrazové onemocnění mozkuDegenerativní onemocnění mozku (Parkinsonova nemoc, Friedreichova choroba).Demyelinizační onemocnění mozku, mozečku a míchy.Zánětlivé onemocnění mozku (epidemický, klíšťový, hnisavý).Vzteklina, tetanus.Dětská mozková obrna.Nádory mozkové.Úrazové poškození páteře.Poliomyelitis anterior acuta.Degenerativní onemocnění míšní (progresivní bulbární paralýza, amyotrofická laterální skleróza).Nervosvalová onemocnění.Pseuradikulární syndrom.Centrální vestibulární syndrom.Periferní vestibulární syndrom.Kořenové syndromy v oblasti dolních končetin.Bolesti v kříži (diferenciálně - diagnostická úvaha).

Literatura

KALINA, Miroslav. Cévní mozková příhoda v medicínské praxi. 1. vyd. Praha: Triton, 2008. 231 s. ISBN 978-80-7387-107-9. infoRehabilitace po cévní mozkové příhodě :včetně nácviku soběstačnosti; průvodce nejen pro rehabilitační pracovníky. 1. vyd. Praha: Grada, 2004. 199 s., il. ISBN 80-247-0592-3. infoBÁRTLOVÁ, Barbora , Martina TARASOVÁ , Eva NOSAVCOVOVÁ , Marcela NOVÁKOVÁ , Lenka DRLÍKOVÁ , Abdul Karim AL-FADHLI , Farag Hassan ANBAIS , Ashref Ali ERAJHI a Jarmila SIEGELOVÁ . Cévní mozková příhoda individuálně rehabilitovaná tři měsíce. In XVI.výroční sjezd České kardiologické společnosti - Brno. 2008. info

Požadavky

MFKI074p Kinezioterapie I-před.

Garant

prof. MUDr. Jarmila Siegelová, DrSc.

Vyučující

Eva Cejpková