Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie IV-2 - cvičení (MFKI1052c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MFKI1052c - Kinezioterapie IV-2 - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student zná teoretické postupy v kinezioterapii a zvládá komplexnější fyzioterapeutické postupy v kinezioterapii, cvičení probíhají na jednotlivých klinikách u pacientů, jsou vedena erudovanými asistenty z praxe, kteří dohlížejí na odbornost praktických cvičení, dodržování hygienických a bezpečnostních předpisů, Zákoníku práce a etických norem.Cílem výuky je prohloubení znalostí jednotlivých kineziologických postupů při gynekologických operacích, fyziologickém i patologickém těhotenství, přípravě na porod. Během cvičení mají studenti možnost seznámit se s léčením sterilit dle metodiky paní Mojžíšové.Studenti jsou vedeni k pochopení vztahu mezi fyziologickými a patologickými stavy (a z nich plynoucích preventivních, klinických a terapeutických důsledků). Smyslem cvičení je i výchova k logickému myšlení, samostatnému rozhodování, rychlémů řešení zátěžových situací a k přesné a svědomité práci, jak individuální, tak i týmové.

Osnova

Léčebná rehabilitace v gynekologiiKinezioterapie v těhotenstvíLTV v těhotenství, příprava na porodLTV v šestinedělíInkontinence po poroduSpeciální technika dle Mojžíšové při léčbě sterilityÚloha pánevního dna u gynekologických operacíVčasná rehabilitace po gynekologických operacích břišním přístupemVčasná rehabilitace po gynekologických operacích vaginálním přístupem

Literatura

VENTRUBA, Pavel. Výběrové přednášky z gynekologie a porodnictví. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1997. 103 s. ISBN 80-210-1690-6. infoLéčebné rehabilitační postupy Ludmily Mojžíšové. 1. vyd. Praha: Grada, 1996. 213 s. ISBN 80-7169-187-9. infoUNZEITIG, Vít a T. MARDEŠIC. K příspěvku J Zvěřiny: "Ke koncepci oboru gynekologie a porodnictví". Česká gynekologie, 1995, roč. 60, č. 1, s. 45. ISSN 1210-7832. infoVybrané kapitoly z gynekologie a porodnictví. Edited by Aleš Roztočil. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání lékařů a farmaceutů, 1994. 246 s. ISBN 80-7013-167-5. info

Požadavky

MFKI0921c Kinezioterapie III-1-cvič. && MFKI0922c Kinezioterapie III-2-cvič. && MFVL0933 Vnitřní lékařství III

Garant

prof. MUDr. Jarmila Siegelová, DrSc.

Vyučující

doc. MUDr. Michal Pohanka, Ph.D.Simona Roztočilováprof. MUDr. Jarmila Siegelová, DrSc.Hana Tůmováprof. MUDr. Jarmila Siegelová, DrSc.