Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie IV-5 - cvičení (MFKI1055c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MFKI1055c - Kinezioterapie IV-5 - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student zná teoretické postupy v kinezioterapii a zvládá komplexnější fyzioterapeutické postupy v kinezioterapii, cvičení probíhají na jednotlivých klinikách u pacientů, jsou vedena erudovanými asistenty z praxe, kteří dohlížejí na odbornost praktických cvičení, dodržování hygienických a bezpečnostních předpisů, Zákoníku práce a etických norem.Cílem výuky je prohloubení znalostí jednotlivých kineziologických postupů po úrazech páteře.Studenti jsou vedeni k pochopení vztahu mezi fyziologickými a patologickými stavy (a z nich plynoucích preventivních, klinických a terapeutických důsledků). Smyslem cvičení je i výchova k logickému myšlení, samostatnému rozhodování, rychlémů řešení zátěžových situací a k přesné a svědomité práci, jak individuální, tak i týmové.

Osnova

Léčebná rehabilitace na spinální jednotce Komplexní léčebná rehabilitace po úrazech páteře a míchyPsychoterapieSociální rehabilitaceProblematika života v rodině po úrazech míchy

Literatura

PAYTON, O. et al. Manual of Physical Therapy. New York : Churchill Livingstone, 1989. 761 s. ISBN 0-443-08499-8.WENDSCHE, P. a kol. Poranění páteře a míchy. Brno : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 1997. 83 s.HROMÁDKOVÁ, J. a kol. Léčebná rehabilitace. 1. a 2. díl. 1. vyd. Praha : HaH, 1997. 392 s. ISBN 80-85787-69-5.PFEIFFER, J. Ergoterapie. 1. a 2. díl. Brno : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1989. 196 s.

Požadavky

MFKI0921c Kinezioterapie III-1-cvič. && MFKI0922c Kinezioterapie III-2-cvič. && MFVL0933 Vnitřní lékařství III

Garant

prof. MUDr. Jarmila Siegelová, DrSc.

Vyučující

Mgr. Lucie Slámová