Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné trendy v ošetřovatelství - seminář (MGTO041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MGTO041 - Současné trendy v ošetřovatelství - seminář, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti si prohloubí znalosti a dovednosti v oblasti ošetřovatelství a ošetřovatelské péče, prostřednictvím předmětu získají poznatky o aktuálních trendech v ošetřovatelství a ošetřovatelské péči, budou schopni tyto poznatky aplikovat v ošetřovatelské praxi.

Osnova

Koncepce ošetřovatelství, změny v legislativě vztahující se k ošetřovatelské péči.Koncept bazálních stimulace – stimulace somatická, vestibulární, vibrační, taktilně - haptická, orální, auditivní, optická.Uplatnění konceptu metody kinestetiky v péči o nemocného, Bobath koncept.Filosofie vlhkého hojení ran.Ošetřovatelství založené na důkazech.

Literatura

BUCHHOLZ, Thomas a Ansgar SCHÜRENBERG. Lebensbegleitung alter Menschen :Basale Stimulation in der Pflege alter Menschen. Edited by Andreas Fröhlich - Christel Bienstein. 1. Aufl. Bern: Hans Huber, 2003. 283 s. ISBN 3-456-83296-6. info

Požadavky

MGMO031p Multikulturní ošetřovatel.-p.

Garant

doc. PhDr. Miroslava Kyasová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Juřeníková, Ph.D.doc. PhDr. Miroslava Kyasová, Ph.D.doc. PhDr. Andrea Pokorná, Ph.D.