Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intenzivní ošetřovatelská péče v infekčním lékařství - cvičení (MIIL031c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MIIL031c - Intenzivní ošetřovatelská péče v infekčním lékařství - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti budou schopni:- charakterizovat aktuální epidemiologickou situaci vybraných infekčních chorob se zaměřením na intenzivní ošetřovatelskou péči- definovat specifika bariérové intenzivní ošetřovatelské péče u pacientů hospitalizovaných z důvodu vysoce nakažlivých chorob- vyjmenovat zásady a specifikovat technické vybavení nutné k transportu osob s podezdřením na vysoce nakaživou chorobu z místa zjištěnní do specializovaného zdravotnického zařízení, včetně transportního vaku s uzavřenou cirkulací vzduchu, speciální sanitní vozy a opatření na letištích- vyjmenovat specifika intenzivní ošetřovatelské péče u pacientů s nozokomiálními nákazami,definovat profesionální infekce.

Osnova

- Aktuální epidemiologická situace vybraných infekčních onemocnění.- Specifika práce sestry na odděleních infekčních klinik se zaměřením na jednotky intenzivní péče, bariérová ošetřovatelská.- Bariétová ošetřovatelská péče u vysoce infekčních chorob, specifické postupy a technické vybavení: dekontaminace, transport, izolační jednotky Biosafety level 1-4, izolační stany s uzavřeným systémem cirkulace, opatření na letištích.- cestovní lékařství, terminologie, očkování, vybrané nemoci a zdravotní rizika spojená s cestováním.

Literatura

ČERVEŇANOVÁ, Eva. Ošetrovateľské štandardy v intezívnej starostlivosti. Martin: Osveta, 2012. ISBN 9788080633721. infoHUSA, Petr , Lenka KRBKOVÁ , Drahomíra BARTOŠOVÁ , Svatava SNOPKOVÁ , Alena HOLČÍKOVÁ , Pavel POLÁK , Radek SVOBODA a Kateřina HAVLÍČKOVÁ . Infekční lékařství. Učební text pro studenty všeobecného lékařství. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2011. 159 s. ISBN 978-80-210-5660-2. infoInfekční lékařství. Edited by Jiří Beneš. Praha: Galén, 2009. ISBN 978-80-7262-644-1. info

Požadavky

MIIN0231p Ošetřovatelství v interně I-př && MIIN0231c Ošetřovatelství v interně I-cv && MIOS0222 Ošet. péče v intenzivní med.II

Garant

PhDr. Michaela Schneiderová

Vyučující

Mgr. Jana Straková, Ph.D.