Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika výživy - cvičení (MNEV081c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MNEV081c - Ekonomika výživy - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování tohoto předmětu bude schopen student porozumět a vysvětlit ekonomické aspekty výživy člověka.

Osnova

Studenti se zde budou zabývat determinanty výživové politiky na úrovni jednotlivce i státu a podrobí hlubší analýze spotřebu produkci na území České republiky.Ze stavu spotřeby potravin posluchači vyvodí závěry o úrovni výživy obyvatelstva ČR, o jejich kladech a záporech a o opatřeních vedoucích k nápravě negativ.Značná pozornost zde bude věnována problematice plánování výživy kolektivů i jednotlivců, vzniku hmotnostních a nutričních ztrát při skladování a kulinárním zpracování potravin a rovněž opatřením vedoucím k jejich snižování.Studenti si osvojí metodiku nutričního a nutričně ekonomického hodnocení potravin a pokrmů, včetně ovládání výpočetních prostředků sloužících k tomuto účelu.Posluchači jsou dále seznamováni se základními znalostmi z oblasti režijních nákladů ve společném stravování a jejich minimalizace. Závěrečná přednáška bude věnována stavu a vývoji trhu s potravinami.

Literatura

COMBS, Gerald F. The vitamins :fundamental aspects in nutrition and health. 1st ed. Burlington: Elsevier Academic Press, 2008. xix, 583 s. ISBN 978-0-12-183493-7. infoEncyclopedia of human nutrition. Edited by Benjamin Caballero - Lindsay Allen - Andrew Prentice. 2nd ed. Amsterdam: Elsevier, 2005. xxxviii, 5. ISBN 0-12-150111-6. infoHLÚBIK, Pavol a Libuše OPLTOVÁ. Vitaminy. 1. vyd. Praha: Grada, 2004. 232 s. ISBN 80-247-0373-4. infoZáklady výživy. Edited by Jan Pánek. 1. vyd. Praha: Svoboda Servis, 2002. 207 s. ISBN 80-86320-23-5. info

Garant

doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. František Buňka, Ph.D.MVDr. Halina Matějová