Předmět Hygiena výživy II- cvičení (MNHV0822c)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MNHV0822c - Hygiena výživy II- cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Cílem předmětu je orientace v moderních vyšetřovacích metodách v potravinářské mikrobiologii, v mikrobiologické problematice společného stravování, vybraných speciálních mikrobiologických vyšetřeních, seznámení se s vybranými patogeny v potravinách
Osnova
Cvičení:Patogeny v potravináchModerní vyšetřovací metodyMikrobiologické vyšetření v zařízení společného stravováníStanovení účinků pasteraceMikrobiologie obalůSeminární práce na téma důležitosti sledování úrovně povrchové hygieny v potravinářství, zdravotní rizika
Literatura
Cupáková,Š. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení II, VFU, Brno, 2010Cupáková,Ś. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení I,VFU, Brno, 2008
Požadavky
MNHV0721c Hygiena výživy I - cv.
Garant
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Vyučující
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.MVDr. Halina Matějová