Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie výživy - cvičení (MNPV081c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MNPV081c - Psychologie výživy - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen použít informace o komplexních vztazích bio-psycho-sociálních faktorů, které vstupují do složitého procesu regulace lidského chování a aplikovat je při nutričním poradenství, edukaci a léčbě.

Osnova

Studenti se seznámí s různými výkladovými modely motivace lidského chování, která se v současné době ukazují jako nejpřínosnější a následně budou tyto poznatky pomocí nácviku rozhovorů nebo analýzou kasuistik aplikovat na konkrétní klinická témata. Teoretické a nácvikové bloky se budou vzájemně prolínat a logicky na sebe navazovat. Student si osvojí základní psychoterapeutické dovednosti a způsoby uvažování, které jsou nezbytné pro jakýkoliv obor pomáhajících profesí. Naučí se celistvěji uvažovat o možných příčinách nadváhy a obezity a rozšíří si tak svůj terapeutický potenciál pro práci nutričního terapeuta. Seznámí se s novými pojmy a poznatky, které přináší současný výzkum v dané oblasti. Vyzkouší a nacvičí si základní komunikační dovednosti každého nutričního terapeuta a osvojí si základní teoretická východiska vedení motivačních rozhovorů.

Literatura

FRAŇKOVÁ S. - ODEHNAL J. - PAŘÍZKOVÁ J. Výživa a vývoj osobnosti dítěte, Praha: HZ Editio , 2000,200 s.Psychologie výživy a sociální aspekty jídla. Edited by Slávka Fraňková - Věra Dvořáková-Janů. 1. vyd. Praha: Karolinum, 2003. 256 s. ISBN 80-246-0548-1. infoPROCHASKA, James O. a John C. NORCROSS. Psychoterapeutické systémy :průřez teoriemi. Praha: Grada, 1999. 479 s. ISBN 80-7169-766-4. info

Požadavky

MPDV071 Psychologie duš. vývoje

Garant

PhDr. Miroslav Světlák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Miroslav Světlák, Ph.D.MVDr. Halina Matějová