Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální didaktika-cvičení (MOSD091c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MOSD091c - Speciální didaktika-cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem cvičení z didaktiky optiky je praktické prověření teoretických znalostí z přednášky. Podmínkou pro absolvování cvičení je:- vyhotovení přípravy na vyučovací hodinu,- praktická ukázka vedení hodiny- absolvování praktických ukázek experimentů z optiky.Na konci tohoto kurzu bude student schopen porozumět a správně didakticky vysvětlit látku z optiky; použít informace, získané z knih a vytvořit kvalitní přípravu k výuce optiky.

Osnova

1. Šíření světla2. Odraz a lom světla3. Disperze světla4. Interference světla5. Ohyb světla6. Zrcadla7. Čočky8. Optické přístroje9. Světlo jako elektromagnetické vlnění.

Literatura

Lepil. O., Kupka, Z.: Fyzika pro gymnázia – Optika , 1998SVOBODA, Emanuel. Přehled středoškolské fyziky. 4. uprav. vyd. Praha: Prometheus, 2006. 531 s. ISBN 80-7196-307-0. infoFyzika :vysokoškolská učebnice obecné fyziky. Edited by David Halliday - Robert Resnick - Jearl Walker - Bohumila Lencová. 1. vyd. Brno: VUTIUM, 2000. S: vii, 10. ISBN 80-214-1868-0. info

Požadavky

MPDR081 Didaktická propedeutika

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

PhDr. Mgr. Jan KrejčíMgr. Tomáš Miléř, Ph.D.prof. RNDr. Vladislav Navrátil, CSc.doc. MUDr. Svatopluk Synek, CSc.Mgr. Petr Novák, Ph.D.PhDr. Mgr. Leona Mužíková, Ph.D.