Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ontogenetická psychologie (MPOG071)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPOG071 - Ontogenetická psychologie, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět poskytuje nezbytné poznatky z oblasti vývojové psychologie. Výchovná a vzdělávací činnost každého pedagoga se musí opírat o znalosti zákonů psychického vývoje i charakteristik duševní úrovně v jednotlivých vývojových stadiích, včetně formujících činitelů.Student by na konci kurzu měl být schopen popsat specifika jednotlivých vývojových stádií, měl by na základě znalostí psychického vývoje být schopen optimalizovat svůj přístup k žákům.

Osnova

1. Činitelé vývoje a obecné zákony vývojových změn2. Vývoj psychiky v raném dětství3. Duševní rozvoj v předškolním období4. Kvality rozumově-poznávacích procesů v dětství a prepubertě5. Charakteristika vnějších vlivů v období dětství a prepuberty6. Adaptační potíže, poruchy a neurotické příznaky7. Dopad základních stylů výchovy a optimální aspekty pedagogické práce8. Charakteristika racionálně-kognitivních procesů dospívajících.9. Proměny imaginativně-emotivních funkcí v dospíváníFaktory prostředí.10. Duševní poruchy a nemoci dospívajících, kritéria normality11. Optimalizace vzdělávacího procesu a výchovného působení na dospívající12. Vývoj kognitivních procesů: vnímání a paměť13. Vývoj jazykových schopností

Literatura

povinná literaturaVývojová psychologie :dětství a dospívání. ISBN 9788024621531. info

Garant

Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Krása, Ph.D.Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D.PhDr. Mgr. Leona Mužíková, Ph.D.