Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie práce a organizace (MPPR091)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPPR091 - Psychologie práce a organizace, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět seznamuje studenty se základními tématy z oblasti psychologie práce, organizace a řízení.Hlavní cíle kurzu jsou: získání základních dovedností v oblasti pracovní komunikace;řízení týmové práce;vedení a motivace pracovníků;rozvíjení pracovní výkonnosti;pozitivní ovlivňování spokojenosti pracovníků.

Osnova

1. Psychologie práce:historie psychologie práce a řízení,pracovní výkonnost,pracovní prostředí,posuzování způsobilosti pro výkon profese,profesiografie,režim práce a odpočinku,otázky pracovní zátěže.2. Psychologie organizace:organizační systémy,moderní pohledy na organizaci,komunikace v organizaci,organizační kultura.3.Psychologie řízení a sociální psychologie práce:příjem pracovníků a uvádění nových pracovníků,motivace pracovníků, motivační programy, otázky odměňování,vedení lidí, styly řízení, emoce a řízení,řízení práce v týmu a spolupráce,výstup pracovníků a otázky nezaměstnanosti,komunikace a zvládání konfliktů,osobnost vedoucího pracovníka, managerský syndrom.

Literatura

KOHOUTEK, Rudolf a Jaroslav ŠTĚPANÍK. Psychologie práce a řízení. Brno: Cerm, 2000. 223 s. ISBN 80-214-1552-5. infoMAYEROVÁ, Marie, Zbyněk BUREŠ a Jiří RŮŽIČKA. Psychologie v ekonomické praxi. Vyd. 2., opr. a rozš. Plzeň: Vydavatelství Západočeské univerzity, 1997. 194 s. ISBN 80-7082-343-7. infoKOSTROŇ, Lubomír . Řízení lidských zdrojů. Brno: Brno Business School Podnikatelské fakulty VUT, 1997. 163 s. infoPersonální management. Edited by Michael Armstrong - Josef Koubek - Jaroslav Berka. 1. vyd. Praha: Grada, 1999. 963 s. ISBN 80-7169-616-1. info

Požadavky

MPSP081p Sociální psychologie - př. && MPSP081s Sociální psychologie - sem.

Garant

Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Rudolf Kohoutek, CSc.Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D.prof. PhDr. Evžen Řehulka, CSc.PhDr. Mgr. Leona Mužíková, Ph.D.