Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chirurgie III - přednáška (VLCH9X33p)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VLCH9X33p - Chirurgie III - přednáška, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přednášky z chirurgie v 5. ročníku mají výběrový charakter, jejich cílem je seznámit studenty s vybranou specializovanou tématikou více do hloubky, odpovídající důležitosti zvolených tématických okruhů. Témata jsou určena vyučujícími následujících chirurgických specializací: neurochirurgie, plastická chirurgie, urologie.

Osnova

Plastická chirurgie:Replantace a chirurgie ruky,Rekonstrukce měkkých částí v extenzivní onkologické chirurgii,Možnosti estetické chirurgieNeurochirurgie:Nitrolební expanze jejich zobrazení a chirurgická léčba,Trauma hlavy a syndrom nitrolební hypertenze,Aneurysmata mozkových tepen a jejich léčbaUrologie:Problematika infekcí v urologiiKarcinom prostatyerektilní dysfunkce a její léčba

Literatura

VESELÝ, Jiří. Plastická chirurgie. Brno, 2007. infoHANUŠ, M, T HANUŠ, M BABJUK, R FIALA, I ANDĚL, J HERÁČEK, P HESOUN, J HIBLBAUER, L. JAROLÍM, R KOČVARA, M. MATOUŠKOVÁ, Dalibor PACÍK , A. PETŘÍK, M. ROSENBERG, R ZACHOVAL, F. ZÁŤURA a P ZMEŠKAL. Definica a náplň oboru urologie a Ambulantní postupy v urologii. Urologie pro praxi - suplementum, 2006, roč. 2006, č. 3. infoSMRČKA, Martin , Vladimír PŘIBÁŇ , Roman GÁL, Pavel FADRUS a Libor PAŠA . Vybrané kapitoly z neurochirurgie pro studenty lékařské fakulty. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2005. 110 s. ISBN 80-210-3788-1. infoSpeciální chirurgie. Edited by Miroslav Zeman. 2. vyd. Praha: Galén, 2004. xxiii, 575. ISBN 80-7262-260-9. info

Požadavky

( VLFA0822p Farmakologie II - přednáška || VLFA0722p Farmakologie II - přednáška ) && VLCH0832c Chirurgie II - cvičení && VSLE7X1p Lékařská etika 2 - přednáška && VLOR7X1 Ortopedie a rehabilitace -cv.

Garant

doc. MUDr. Václav Jedlička, Ph.D.

Vyučující

Mgr. MUDr. Štěpánka Bibrová, Ph.D.doc. MUDr. Eva Brichtová, Ph.D.prof. MUDr. Ivan Čapov, CSc.MUDr. Ivan Justan, Ph.D.MUDr. Břetislav Lipový, Ph.D.prof. MUDr. Dalibor Pacík, CSc.prof. MUDr. Ladislav Plánka, Ph.D.prof. MUDr. Vladimír Smrčka, CSc.prof. MUDr. Jiří Veselý, CSc.doc. MUDr. Lenka Veverková, Ph.D.