Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská čeština pro pokročilé I (VSMC0921)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VSMC0921 - Lékařská čeština pro pokročilé I, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je určen pro motivované studenty, kteří chtějí rozvíjet své vyjadřovací schopnosti v českém jazyce.Studenti by měli být po absolvování předmětu schopni:-vést plynulou a smysluplnou komunikaci s českým pacientem-rozumět a orientovat se v lékařské dokumentaci-uplatnit nabyté sociokulturní kompetence.

Osnova

1.-2. týden: Opakování. Práce s vizuálním materiálem.3.-4. týden: TV dokument Vizita. Analýza, diskuse, nové lexikum.5.-6. týden: Kazuistiky.7.-8. týden: Kazuistiky.5.-6. týden: Lékařská dokumentace. Práce s textovým materiálem.7.-8. týden: Lékařská dokumentace.9.-10.týden: Prezentace studentů.11.-12. týden: Prezentace studentů.13.-14. týden: Opakování.

Literatura

povinná literaturaMOKROŠOVÁ, Ivana. Lékařská čeština. 1. vyd. Praha: Karolinum, Galén, 2001. 240 s. ISBN 80-246-0243-1. info

Požadavky

VSCJ0888 Čeština pro cizince VIII -c Students are expected to have knowledge communicative skills acquired in courses Czech for foreigners I-VIII.

Garant

PhDr. Ivana Rešková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivana Rešková, Ph.D.