Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zacházení s chemickými látkami (ZC041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZC041 - Zacházení s chemickými látkami, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurs Zacházení s chemickými látkami je povinný pro všechny studenty, kteří s nimi během studia na LF MU pracují. Tato skutečnost je dána studijními plány, za což odpovídají garanti jednotlivých studijních oborů.Cílem je seznámit studenty s platnou chemickou legislativou, pravidly pro zacházení s chemickými látkami a likvidací chemických odpadů.

Osnova

Informace o působnosti:zákona 356/2003 Sb. a zákona 352/1999 Sb., nařízení vlády č. 25/1999 a 258/2001, vyhlášky 27/1999 Sb.,a zákona 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví,které se týkají bezpečnosti při zacházení s chemickými látkami.Probíraná témata:základní pojmycharakteristika nebezpečných látekvýstražné symboly, R-věty, S-větybezpečnostní listbalení a označování nebezpečných látekskladování nebezpečných látekzabezpečení nebezpečných látekodpovědnost pracovníkůvšeobecné zásady práce v chemické laboratořilikvidace odpadů vzniklých při práci s nebezpečnými látkamilikvidace zbytků nebezpečných chemických látekukládání chemických látek

Literatura

http://www.rect.muni.cz/nso/

Požadavky

Pro všechny studenty, kteří jakýmkoliv způsobem během svého působení na LF MU v daném ročníku studia manipulují s chemickými látkami. Nutnost absolvovat tento předmět je dána studijními plány.

Garant

doc. RNDr. Jiří Dostál, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jiří Dostál, CSc.RNDr. Hana BochořákováIng. Martina Čarnecká, Ph.D.Mgr. Jana Gregorová, Ph.D.Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.Ing. Jitka Melounová, Ph.D.RNDr. Hana Paulová, CSc.Mgr. Ondřej Peš, Ph.D.prof. RNDr. Eva Táborská, CSc.doc. RNDr. Josef Tomandl, Ph.D.Mgr. Marie TomandlováPharmDr. Lenka Adámková, Ph.D.MUDr. Michaela Králíková, Ph.D.Alan KuběnaMgr. Jiří Slanina, Ph.D.