Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální zubní náhrady (ZL041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZL041 - Speciální zubní náhrady, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět speciální zubní náhrady je zaměřen na vybrané kapitoly ze substitucí zubů a popůrných tkání. Studenti se seznámí s implantáty, materiály pro řízenou tkáňovou regeneraci a se základy tkáňového inženýrství.Ovládnou základy adhezivních technologií a principy indikace a zhotovení adhezivních náhrad včetně FRC.

Osnova

Speciální materiály k substituci kostní tkáně. Základy implantologie. Základy tkáňového inženýrstvíVláknové kompozity a jejich význam při zhotovování zubních náhradAdhezívní náhrady I. – princip retence a obecné zásady preparaceAdhezivní náhrady s kovovou konstrukcíNekovové adhezivní náhradySpeciální kořenové nástavbyKorunkové dostavby

Literatura

Lectures and presentations on is.muni.Přednášky a prezentace na is.muni

Požadavky

ZLPT0322p Protetická technol. II -předn. && ZLPR0333p Preklin.zub.lék III -předn. && ZLGN0311p Gnatologie-zákl.protet.-předn.

Garant

doc. MUDr. Lenka Roubalíková, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Antonín Fassmann, CSc.prof. MUDr. Lydie Izakovičová Hollá, Ph.D.prof. MUDr. Martina Kukletová, CSc.doc. MUDr. Lenka Roubalíková, Ph.D.prof. MUDr. Jiří Vaněk, CSc.Milena Prudíková