Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská chemie - cvičení (ZLLC011c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZLLC011c - Lékařská chemie - cvičení, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je doplňkovým k předmětu Lékařská chemie-přednáška VSLC011p. V jeho rámci se student seznámí s prostředím a vybavením chemické laboratoře. Naučí se provádět jednoduché laboratorní úkony, ověří si experimentálně některé poznatky probírané v rámci teoretické výuky.

Osnova

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci v chemické laboratoři. Odměrné nádoby. Příprava roztoků o dané koncentraci.Měřené pH roztoků kyselin, zásad,solí nápojů a slin. Příprava fosfátových pufrů.Zjištění pufračníkapacity.Příprava nerozpustných sloučenin, součin rozpustnosti. Vlastnosti a reakce fosfátových aniontů. Stanovení fosfátů po demineralizaci kostní tkáně. Vlastnosti a reakce uhličitanových aniontů.Průkaz vybraných iontů ve slinách. Korozivní vlastnosti dentálních slitin.

Literatura

povinná literaturaPodklady ke cvičením v IS.

Garant

prof. RNDr. Eva Táborská, CSc.

Vyučující

Ing. Martina Čarnecká, Ph.D.doc. RNDr. Jiří Dostál, CSc.Mgr. Jana Gregorová, Ph.D.MUDr. Miroslava HlaváčováMUDr. Michaela Králíková, Ph.D.Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.RNDr. Hana Paulová, CSc.Mgr. Ondřej Peš, Ph.D.Mgr. Jiří Slanina, Ph.D.PharmDr. Kristýna Šebrlová, Ph.D.prof. RNDr. Eva Táborská, CSc.doc. RNDr. Josef Tomandl, Ph.D.Mgr. Marie TomandlováLenka Nerudová