Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Využití počítačů v zubním lékařství (ZLPO021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZLPO021 - Využití počítačů v zubním lékařství, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit se využívat výpočetní techniku v ordinaci ZL.

Osnova

1. Základy práce a využití výpočetní techniky v ordinaci ZL.2. Počítačová síť v ordinaci ZL (digitální kartotéka, komunikace s laboratoří, komunikace s pacientem).3. Výpočetní technika v zobrazovacích metodách pro ZL (RVG, OPG, CT, kamery a další). Srovnání analogových a digitálních přístrojů.4. Práce se software pro zobrazovací metody (úprava a zpracování získaných dat, komunikace s centry zobrazovacích metod, možnosti využití v jednotlivých oborech ZL).5. Fotografická technika v ordinaci ZL (fotodokumentace, zpracování, úprava a uchování fotografií).6. CAD/CAM systémy a jejich využití v ordinaci ZL.7. Prezentace ordinace ZL veřejnosti (internet, principy tvorby webových stránek a propagačních materiálů, interaktivní komunikace s pacientem).

Garant

prof. MUDr. Jiří Vaněk, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Lydie Izakovičová Hollá, Ph.D.prof. MUDr. Martina Kukletová, CSc.MDDr. Tomáš Slavíčekprof. MUDr. Jiří Vaněk, CSc.Milena Prudíková