Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z fonetiky a fonologie B (A2BK_SFFB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu A2BK_SFFB - Seminář z fonetiky a fonologie B, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz se zabývá anglickým fonologickým systém v suprasegmentální rovině, tzn. hlavním cílem jsou jednotlivé aspekty souvislé řeči - vázání, přízvuk, rytmus a intonace.

Osnova

Face-to-face sessions:1. Weak forms2. Word stress3. Word stress in compounds; contrastive stress4. Linking and sound changes in connected speech5. Sentence stress6. IntonationThese are accompanied by students' own "effort hours" spent on practising the given phenomena by means of handouts, recordings, homework assignments, and by keeping their own Progress Sheets.

Literatura

O'Connor,J.D. Sounds English.Longman,1991.ISBN 0-582-01439-5BAKER, Ann. Ship or sheep? : an intermediate pronunciation course [Baker, 1981]. Illustrated by Leslie Marshall. 13. vyd. Cambridge: Cambridge University Press, 1981. v, 168 s. ISBN 0-521-28354-X. infoROACH,P.English Phonetics and Phonology.Cambridge:Cambridge University Press,2000.ISBN 0-521-78613-4Headlandová Kalischová, I. Sada pracovních listů. Nepublikováno

Požadavky

A2BK_FF1A Fonetika a fonologie A Předpokladem je úspěšné absolvování předmětu A2BK_FF1A. Očekává se, že studenti mají dobrý přehled o hláskovém systému AJ a sami jsou dobrými modely výslovnosti.

Garant

doc. Mgr. Olga Dontcheva-Navrátilová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Headlandová Kalischová, Ph.D.