Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe I. Pedagogické činnosti ve školním prostředí (ASPG_PXAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASPG_PXAP - Praxe I. Pedagogické činnosti ve školním prostředí, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student/ka si vybere základní nebo střední školu, která aktivně pracuje s asistenty pedagoga a během semestru nejprve absolvuje 8 výukových hodin náslechů a poté 12 výukových hodin vlastní asistentské praxe s konkrétním přiděleným dítětem. Student při této praxi aktivně spolupracuje jak s asistentem pedagoga dané školy, tak i s učiteli, kteří podpory asistenta využívají.Výstupem z této praxe je písemný záznam, kde jsou náslechy podrobně zaznamenány formou záznamu z pozorování a následuje vlastní reflexe těchto náslechů. Další část pedagogické praxe, vlastní asistentská činnost, je zaznamenána formou záznamu metodických příprav na výuku a vlastní kritické reflexe z proběhlých hodin.

Osnova

Osnova předmětu:- představit studentům, budoucím asistentům pedagoga okruh možných pracovních příležitostí- rozšířit dovednosti asistenta pedagoga v oblasti školní edukace- představit v různých školách specifika asistentů pedagoga pro sociálně-znevýhodněné žáky, aj.

Literatura

HLAĎO, Petr, Marie HORÁČKOVÁ a Lenka DANIELOVÁ. Pedagogická praxe. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2010. 97 s. ISBN 978-80-7375-468-6. infoŠIMONÍK, Oldřich . Pedagogická praxe: funkce a význam hodnocení studenta. In Otázky hodnocení studentů na souvislých pedagogických praxích. První vydání. Brno: MSD. s.r.o. a PdF MU, 2006. s. 40-44, 5 s. ISBN 80-86633-67-5. infoŠIMONÍK, Oldřich . Pedagogická praxe. Brno: MSD s.r.o., 2005. 128 s. Empirické studie, svazek 1. ISBN 80-86633-30-6. info

Garant

Mgr. Ema Štěpařová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martina KurowskiMgr. Ema Štěpařová, Ph.D.