Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psaní odborných biologických textů (Bi2BP_POBT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi2BP_POBT - Psaní odborných biologických textů, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen (1) porozumět a vysvětlit zásady psaní odborných biologických textů; (2) použít tyto informace k vypracování textových dokumentů a prezentací, které porozumění a nově získané dovednosti prokáží. Na konci tohoto kurzu bude tedy student schopen: (3) vytvořit různé typy textových dokumentů a (4) prezentovat svůj projekt a (5) vlastní výsledky.

Osnova

1. zahájení: seznámení s náplní předmětu a s projekty (tématy) diplomantů2. vystoupení diplomantů představení projektů + diskuse (2 cvičení)3. zásady zpracování bakalářské a diplomové práce – obecné členění (kapitoly)4. technická úprava BP a DP, citace literatury, odkazy na citované literární prameny v textu, nejčastější chyby5. seznámení s postupy při vyhledávání literatury: internet, klíčová slova6. příprava a předložení 1. verze seznamu literatury7. příprava a předložení 1. verze podkapitoly do úvodu, např. charakteristiky území nebo zhodnocení dosavadní úrovně poznání dané problematiky8. příprava a předložení 1. verze metodiky (popis lokalit, metody odběru vzorků, …)9. postup přípravy prezentace v programu PowerPoint a zásady orální prezentace výsledků diplomové práce10. příprava vystoupení diplomantů – představení projektů formou PPT prezentace + diskuse (buď vystoupení na katedrální konferenci SVOČ nebo 2 cvičení)

Literatura

NĚMEC, Jiří; ŠEDINOVÁ, Petra. Doporučení ke zpracování diplomové (bakalářské) práceECO, Umberto a Ivan SEIDL. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. 271 s. ISBN 80-7198-173-7. info

Garant

Mgr. Robert Vlk, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Robert Vlk, Ph.D.