Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systém vyšších rostlin pro základní vzdělávání (Bi2MP_BVRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi2MP_BVRP - Systém vyšších rostlin pro základní vzdělávání, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:porozumět původu a příbuzenským vztahům vyšších a především krytosemenných rostlin;rozeznat hlavní vývojové větve krysemenných rostlin a jejich zástupce;na základě nabytých znalostí rozeznat fylogeneticky významné znaky rostlin a zařadit i neznámé rostliny do systému;determinovat a klasifikovat vybrané taxony krytosemenných rostlin;porozumět hlavním evolučním mechanismům (speciaci, adaptace, konvergence, biogeografie).

Osnova

Krytosemenné rostliny: charakteristika oddělení, základní systematické členěnískupina ANITAMagnoliová větev krytosemenných rostlinJednoděložné rostliny: Alismidae, Liliidae, Commelinidae.Pravé dvouděložné rostliny: bazální trikolpátní rostliny (řády Ranunculales a Proteales).Caryophyllidová větev dvouděložných rostlin.Rosidová větev.Asteridová větev.

Literatura

MÁRTONFI, Pavol. Systematika cievnatých rastlín. Vyd. 1. V Košiciach: Univerzita P.J. Šafárika, 2003. 181 s. ISBN 80-7097-508-3. infoHENDRYCH, Radovan. Systém a evoluce vyšších rostlin : učební přehled [Hendrych, 1986]. 2. upr. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986. 499 s. info

Požadavky

Předmět navazuje na kurz bakalářského studia Bi2BP_BVRP.

Garant

Mgr. Natálie Čeplová

Vyučující

Mgr. Natálie Čeplová